O23 kampioen

jo23 1 kampioen 2021 2022 v2

Afgelopen zaterdag behaalde de O23-1 het eerste kampioenschap in dit jubileumjaar. Het team begon de wedstrijd tegen Noordwijk als koploper in de 4e divisie. Na de 2-1 overwinning zijn de mannen niet meer te achterhalen door de concurrentie. Trainer Frank Reeuwijk doet hier onder verslag van de stormachtige wedstrijd.

Op een stormachtige en koude zaterdagmiddag is op 05 februari 2022 de 023-1 kampioen geworden van de 4de divisie. Een unicum en een historisch moment in het 100-jarig bestaan van Alliance’22. Een unicum vanwege het feit dat gedurende een eeuw nog nooit een elftal kampioen is geworden in een divisie, een unicum dat een elftal in de derde divisie gaat voetballen en een unicum dat een 023-1, als 1 van de eerste, kampioen is geworden in het jubileum jaar.

Enkele jaren geleden is de KNVB gestart met een 023 competitie. Centraal staat de ontwikkeling van adolescenten. Zodat de stap naar een eerste team minder groot is. De wedstrijden spelen zich af op divisie niveau en worden gespeeld tegen leeftijd genoten. Onder leiding van Menso de Maar en daarna door Erwin van Faassen is het initiatief genomen om een 023 te starten bij Alliance. Ondanks enkele opstartproblemen is er dit jaar toch van gekomen en is Alliance gestart met een 023 onder leiding van Twan Mijttenaere, Kim Hermus en Frank Reeuwijk. Met het bereiken van het kampioenschap en ontwikkeling van de spelers een juiste keuze van het bestuur om te starten met een 023 team.

In de competitie bevonden zich gerenommeerde clubs zoals vv Noordwijk, RCH, HBC. Het verschil met Alliance is dat de 023, van deze verenigingen, behoren tot de selectie. Alliance heeft gekozen voor een op zich staand team.

De kampioenswedstrijd werd gespeeld tegen vv Noordwijk een geduchte tegenstander met veel kwaliteit.  De uitwedstrijd tegen vv Noordwijk eindigde in 2-2 met een moeizaam behaalde punt.

De wedstrijd omstandigheden waren niet optimaal; er stond een straffe wind, volgens kenners 7 beaufort. Geen goede omstandigheden om te voetballen. Gelukkig werd de 023 ondersteunt door meer dan 100+ supporters. Het merendeel van de supporters trokken zich na 20 minuten terug in de kantine, ze werden niet warm van de wedstrijd en de ijzige koude wind hielp niet mee om langs de lijn te blijven staan.  De eerste helft verliep moeizaam en stroef voor de 023. De wind en de zenuwen speelden parten in het matige spel van Alliance. De eerste helft was vv Noordwijk de voetballende ploeg, gesteund door de wind, probeerde vv Noorwijk kansen te creëren via de linksbuiten nummer 37 een behendige voetballer. Het resulteerde in 1 echte kans die Thijs (keeper 023) op spectaculaire wijze wist te voorkomen. Ondanks het matige spel waren de beste 2 kansen voor Alliance. Zowel Tim Demmendaal als Wouter van der Wal wisten hun kansen niet te verzilveren.

De ruststand 0-0 was positief voor het team. De coaches waren tevreden over de stand en met hulp van “de wind in de rug” was het wachten op de 1-0. Deze kwam toch onverwachts, geproduceerd door het duo “Lau en Lau”. Een schitterende terugdraaiende voorzet van rechts door Laurens Jue werd even weergaloos ingekopt door Laurens van Herk. De bevrijdende 1-0. Na deze 1-0 waren de spelers verlost van de zenuwen en ging het team op zoek naar de 2-0. Net na een wissel van Tim Demmendaal voor Pim Verlaat werd gescoord door Justin van den Haak, met een simpele lichaamsbeweging stuurde Justin 2 Noordwijk verdedigers de verkeerde kant op kwam 1-1 met de keeper en schoot de bal langs de keeper het doel in. De 2-0 was een feit. In de resterende 20 minuten was het wachten op de 3-0. Opgelegde kansen werden gemist door de spelers van de 023. Een eindstand van 5-0 had niet misstaan.

Uit een corner in de laatste minuut wist Noordwijk nog te scoren, door een onoplettendheid van onze aanvoerder. Na het fluitsignaal van de sterk leidende scheidsrechter Michel Sierraad en de grensrechter Marc van der Meer kon het feest beginnen.

Mannen een ongelooflijke historische prestatie, we waren zeker niet het beste team uit de poule wel de meest constante met de minste doelpunten tegen.Teamspirit is de basis van jullie succes! Het gaat in de wedstrijd om winnen, maar buiten het veld en de trainingen moet plezier de boventoon voeren!

De helden die de 023 kampioen hebben gemaakt, in willekeurige volgorde zijn; Tim Steegstra, Coen Bijholt, Ivar van der Meer, Wouter van der Wal, Jori Versteeg, Tristan Douben, Max van de Maten, Sven Visbeen, Loek Reeuwijk, Tim Demmendaal, Jesse Faas, Ocho Mica, Bas van Walstijn, Laurens Jue, Pim Verlaat, Joep Steenman, Teun Reeuwijk,  Jochem Molenaar, Justin van den Haak, Laurens van de  Herk, Rick Tangerman, Twan Beekelaar, Douwe van Wel, Lorenzo Gijzenberg, Thijs Beelen, Omar Gassama,  en natuurlijk de technische staf Kim Hermus en Twan de Mijttenaere