Uitstekende 2e helft van Alliance 5!!

Wellicht was de 1e helft nog beter, maar de thuiswedstrijd tegen HFC begon al om 9.30u en dat is wel erg vroeg voor toeschouwers op leeftijd. De tweede helft begon, met een voorsprong van 2-1, met het vertrouwde duo Ruud en Teun (zouden broers kunnen zijn) achterin.

(De kersverse vader Ruud heeft blijkbaar een doorslaap-zoon, want hij was uiterst geconcentreerd!) Daarachter de jonge Mous, die weer een puike partij keepte. Op rechts Boudewijn en op links de opmerkelijk veel voetballende vooruitgang boekende racewagen Mathijs, die keer-op-keer en onvermoeibaar langs de tribune scheerde. Op die (staan)tribune verheugden de trouwe supporters zich zoals steeds over de balans op het middenveld. Natuurlijk captain Jesper, maar ook de hardwerkende Nanne en Mischa die steeds meer vertrouwen en flair krijgt en zelfs een keer een hakje probeerde! Halverwege de tweede helft verse krachten: James, Willem en speler-trainer Kim. Net als bekende speler/trainer-voorbeelden als Cruyff en Gullit weet Kim niet alleen te vertellen hoe het moet, maar hij kan het ook even laten zien. “Walk the talk: GO KIM!”. En ondanks al die wissels bleef de structuur intact, werd er soepel opgebouwd en viel het team bepaald niet uit elkaar.

 

Uitstekende 2e helft van Alliance 5

Oh ja, de wedstrijd. Die was het aanzien meer dan waard. HFC probeerde aan te vallen en op gelijke hoogte te komen, maar in de omschakeling creëerde het 5e de beste kansen. De verdiende 3-1 kwam uit een diepe, hoge bal van achteruit (Teun), waar Simon goed op doorging, anticiperend op de kleine foutjes die je op dit niveau weleens ziet. En hij profiteerde optimaal. Even later weer een hoge bal – nu van Lucas - waar Simon en Youri als gulzige windhonden achteraan draafden: Simon won het kopduel, Youri nam de bal goed mee en schoot hard en hoog met links binnen. Daarna was de wedstrijd wel gelopen en zagen we zowaar gallery-play. Het slotakkoord was alweer voor Simon, die na een splijtende pass van Jesper iedereen te snel en de keeper met een subtiele voetbeweging te slim af was: 5-1. En daarmee een hattrick en mocht hij wat mij betreft de wedstrijd-bal mee naar huis nemen.

 

Het legioen, dat om ongeregeldheden te voorkomen deze keer achter een hek was geplaatst, werd getrakteerd op een heuse buikschuif van het hele team. En datzelfde legioen maakt zich nu op (er worden bussen geregeld (voor nadere informatie over de corona-maatregelen en voor reserveringen kunt u contact opnemen met de heer R. Post)) voor de match volgende week zondag tegen mede-koploper Hoofddorp.