JO12-3: gelijkspel gevierd als overwinning

Voor de JO12-3 zou het afgelopen zaterdagochtend wel eens een zware wedstrijd kunnen worden. Tegenstander is Geel Wit JO12-2. Bloemendaal de koploper in onze poule daar wisten onze boys gelijk tegen te spelen waar de winst voor het grijpen lag. Geel Wit is de nummer 2 in de poule, bij winst zouden ze ook in het spoor van Bloemendaal blijven. Al gauw was duidelijk dat Geel Wit de betere was in de begin fase, een goed combinerend team.

Al gauw in de wedstrijd werd het 0-1 door een kopgoal. Maar de boys lieten het er niet bij zitten, maar bij Geel Wit stond het verdedigend goed met een paar lange jongens. Uit het niets schoot Vincent van grote afstand in de winkelhaak, over de kleine keeper van Geel Wit dat betekende de 1-1. Daarna liet Geel Wit het er niet bij zitten en liep uit naar 1-2 en 1-3. Vlak voor het rustsignaal werd het door Bram uit een corner 2-3. We bleven goed bij in deze fase van de wedstrijd. Dat was tevens de russtand. In de rust de jongens meegegeven dat er meer van afstand geschoten moest worden, vanwege een kleine keeper en het veld was nat en dat de keeper niet klemvast was. De 2e helft begon niet goed want Geel Wit nam weer 2 doelpunten voorsprong 2-4, niet veel later was het Mattia die een mooie lob over de keeper gaf, dat betekende 3-4, het lukte ons niet om gelijk te maken want Geel Wit scoorde de 3-5. Het lot leek beslecht, maar onze boys gaven niet op, Geel Wit werd goed vastgezet, Sky was het die de zoveelste aansluitings treffer scoorde 4-5. Het werd alles of niets, de spanning was te snijden. 5 minuten voor tijd kregen we een corner te nemen, zoals gezegd alles of niets, we stuurde keeper Bram mee naar voren, bijna kopte hij de gelijkmaker in. Uit de counter leek de wedstrijd beslist ware niet dat Daniel de bal van de doellijn haalde en zodoende onze boys nog voor de gelijkmaker konden gaan. Een minuut voor tijd kregen we weer een corner te nemen en weer hebben we keeper Bram naar voren gestuurd maar uit een afgeslagen corner was het Sky die de gelijkmaker van afstand inschoot, alles klopte in deze wedstrijd en we hebben gezien dat de conditie van onze boys prima was en dat er vechtlust getoond werd. Het gelijkspel werd als een overwinning door de boys gevierd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de Kon. HFC….