JO12-3: Thriller bij Onze Gezellen

Afgelopen zaterdag was onze 2e wedstrijd in de 2e klasse poule, na de 1ste 3 wedstrijden die we dik wonnen, waarna we sinds vorige week van de 3e naar de 2e klasse gingen. Vorige week kwamen we niet aan “tikken” toe en we werden op een verdiende nederlaag getrakteerd. Afgelopen zaterdag vertrokken we naar Onze Gezellen om aldaar tegen hun JO12-3 te spelen. OG een middenmoter in de poule maar vorige week simpel gewonnen, waren de trainers/coaches benieuwd wat het zou gaan brengen.

Klokslag half 12 werd er afgetrapt. Al gauw zagen we dat deze wedstrijd gelijk op zou gaan. OG bleef gevaarlijk door een “balletjes afwachter” voorin. Dat leverde af en toe gevaarlijke momenten op. Het bleef 10 minuten lang 0-0, daarna brak Mattia de ban door 0-1 en 0-2 te scoren, niet veel later scoorde OG de 1-2. De thuisclub werd sterker om toch de gelijkmaker te forceren, die kwam er de 1ste helft niet, bij voetbal gaat het nog steeds om de doelpunten, OG was sterker maar onze toppers scoorde weer via Mattia de 1-3 en de 1-4. Vier doelpunten dus van Mattia, dat noemen ze dus effectief. Dat was tevens de ruststand. De 2e helft begon OG aan te dringen maar hielden makkelijk stand. Zelf loerden we op de counter, maar de counter daar werd onzorgvuldig mee om gegaan. OG scoorde de 2-4 en 3-4. Het laatste kwart de jongens bij elkaar geroepen, dat we wat langer de bal vast moeten houden om niet alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. Op dat moment waren we de mindere dus het werd billen knijpen de laatste paar minuten, maar onze jongens speelden de resterende tijd professioneel uit, door wat langer de bal vast te houden. In deze ware thriller en leuke wedstrijd werd de eindstand 4-4.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Kon. HFC, KOM ALLEN KIJKEN!!!!