MO13-1: We mogen weer........

De MO13-1 zit in een hele zware poule met teams uit de 2e klasse maar ook die tegen de 2e klasse aanhikken. Na een aantal oefenwedstrijdjes gespeeld te hebben op de donderdagavond tegen jongensteams, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover voor de meiden dat er tegen andere clubs gespeeld kon worden om de REGIOCUP, waar toch ook een aantal clubs niet aan meededen denk bijv. aan DSS waar ze de voorkeur gaven omtrent nieuwe kunstgrasvelden.

Voor de MO13-1 stond de thuiswedstrijd tegen BSM MO13-1 op het programma. Wat bleek allemaal grote meiden en de coach sprak zelf van een terugloop van het meidenvoetbal bij BSM, een aantal meiden zijn er in de Corona tijd mee gestopt en waar ze een paar MO15 speelsters hadden opgesteld om toch een elftal te kunnen opstellen. Het begin fluitsignaal klonk en al gauw was duidelijk dat BSM over een aantal meiden beschikte die te goed zijn voor het meidenvoetbal en eigenlijk bij de jongens horen te spelen, we werden soms overlopen en zie daar na 5 minuten werd het 0-1.

 

Maar onze meiden speelden een prima 1ste helft waar we toch prima tegenstand boden, er werd hard gewerkt door de meiden en zie daar de 1-1 werd binnen getikt door Femke. Zoals gezegd er werd prima getikt door de meiden, en we lieten BSM maar achter de bal aanlopen, plots was de controle er dat resulteerde in wat kleine kansjes. De ruststand was 1-1.

 

De 2e helft nam BSM het heft in handen en kwam regelmatig voor ons doel maar ja zoals gezegd de BSM meiden waar zeker een 6 tal meiden in een jongenscompetitie horen te spelen gaf in de 2e helft de doorslag, gezien de einduitslag van 1-7. We mogen trots zijn dat we er zeker in de 1ste helft een "echte" wedstrijd van hebben gemaakt. Prima gedaan meiden..... Zaterdag a.s. speelt de MO13-1 de uitwedstrijd in IJmuiden bij SVIJ MO13-1, opnieuw een erg zware wedstrijd!!!!