Weer winst voor MO13-1

Afgelopen zaterdag stond er voor de MO13-1 de thuiswedstrijd tegen DIOS MO13-2 op het programma. Het waren veelal grote meiden bij DIOS met enkele uitblinkers, dat waren waarschijnlijk de dispensatie speelsters. Helaas vanwege de Corona mocht er geen publiek langs de lijn staan van de thuisclub, alleen van de uit club, dat zal volgende week anders zijn bij de uitwedstrijd tegen Overbos.

Met 14 speelsters moesten we het karwei afmaken om de 3 punten in “eigen huis” te houden. We begonnen de wedstrijd met Emma N. op doel, bijna iedereen is nu een keertje op doel geweest, de meiden doen het prima op doel, de 2e helft was het de beurt aan Zara om haar doel schoon te houden. De 1ste 20 minuten waren we de sterkste in het treffen met verschillende kansen immers DIOS had wel een vaste keepster, maar ook veel doelpogingen gingen net naast, bij de 1ste de beste uitval scoorde DIOS tegen alle verhoudingen in de 0-1, we speelden niet onze beste wedstrijd tot nog toe, waarschijnlijk kwam het door de afwezigheid van de vele ouders die langs de lijn staan bij de MO13-1. Nog voor de rust was het Femke die net buiten het strafschopgebied de bal binnen knalde,  en zodoende de verdiende 1-1. Dit was tevens de ruststand. De 2e helft waren we net als de 1ste helft sterker, ze hadden hun beste speelster op het middenveld en voorin gezet. Het was belangrijk om ze af te stoppen en onze meiden deden het prima, want omdat we redelijk voor het strafschopgebied stonden te verdedigen kwam ze amper voor de goal. Door in de 2e helft prima veldspel te hebben was het opnieuw Femke die de verdiende 2-1 liet aantekenen. Het verzet van DIOS was gebroken, via snelheid voorin was het Luna Z die de bal breed legde op Femke, en haar 3e doelpunt liet aanteken, de strijd was gelopen want niet ver voor tijd was het weer Femke die de 4-1 binnenschoot. Weer een mooie prestatie, hopelijk kunnen onze meiden het volhouden. Nu staan we gedeeld eerste met SVIJ en BSM boven ons die er elke week op los scoren, op doelsaldo staan we dus derde.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Overbos!!!