MO13-1: Monsterscore bij DSS

De wedstrijd van de MO13-1 zou eigenlijk eind van de middag plaatsvinden, gelukkig kon de wedstrijd 3 uurtjes naar voren worden gehaald. Dus begin van de middag traden onze toppers aan bij DSS MO13-3. In  voorbereiding op het nieuwe seizoen waar we bij DSS een minitoernooitje speelden hadden we van DSS met 0-5 gewonnen. Nu ging het om het echie.

Na vorige week IJmuiden verslagen te hebben, dat gisteren hun wedstrijd wonnen, was nu DSS MO13-3 aan de beurt om verslagen te worden door onze meiden. Omdat we nog steeds geen vaste keepster hebben, stonden afgelopen zaterdag Noortje en India in het doel. We moeten de meiden een groot compliment geven dat ze het wel even doen en hierop geen commentaar geven. Immers met de training vragen we “wie er wilt keepen”, we houden ook een schema bij wie er al geweest is. Enfin de wedstrijd: Onze meiden begonnen wat “slordig” aan de wedstrijd, het ging wat moeizaam maar, de eerste helft had keepster Noortje niets te doen. Wat “Ajax” vroeger altijd deed doet nu de MO13-1, op de helft van de tegenstander spelen. Dit keer bestond het verdedigingsblok uit  (incl. wissels)  Eliza, Enid, 2e helft Noortje, India, Feline, op het middenveld Luna Z, Emma N., Lotta, Gloria, Lynne,  in de aanval Zara, Luna B., Femke, Isabella. Na 10 minuten viel het 1ste doelpunt via een mooie combinatie rondde Lotta mooi af 0-1. Daarna was het eenrichtingsverkeer op het doel van DSS, de 0-2 viel nog net voor het rustsignaal. De 2e helft was het wachten op nog meer doelpunten. Het gaf hetzelfde beeld waar keepster India 1 keer de bal van de doellijn moest halen wat zeer goed deed. Daarna vielen de doelpunten als “rijpe appeltjes”, Zara scoorde de 0-3, waarna Luna Z de 0-4 aantekende en daarna nog een gote kans net naast schoot, Isabella 0-5, Femke 0-6 Onze meiden juichten net zo veel bij het 6e doelpunt als bij het 1ste doelpunt, mooi om te zien. Daarna was het Luna B. die een zuivere hattrick liet noteren (3 doelpunten achterelkaar in dezelfde helft). Daar tussendoor mistte ze nog een penalty door op de “dwarsligger” te schieten. In totaal scoorde Luna B. 6 doelpunten, Femke sloot de wedstrijd af met haar 2e doelpunt van de wedstrijd en de eindstand op 0-12 bepaalde. Een mooie prestatie van onze jonge meiden.

Namens de technische staf willen we ook de vele ouders weer bedanken voor hun support, leuk dat er bij iedere wedstrijd veel ouders present zijn om de meiden aan te moedigen.

Volgende week staat de wedstrijd  in de Alliance Arena tegen DIOS MO13-2 op het programma……