Mooie opsteker voor de MO13-1

Na vorige week 0-0 te hebben gespeeld in Amsterdam in onze bekerwedstrijd stond afgelopen zaterdag weer een Amsterdamse tegenstander op het programma, nu in een thuiswedstrijd tegen SDZ MO13-1. In de vroege ochtend, bij een prima temperatuurtje traden onze toppers aan. Uitgeslapen en wel, iedereen had er weer zin in.

SDZ was voor ons een onbekende, als  coach heb ik in al die jaren er nog nooit tegen gespeeld. De wedstrijd begon zelfs om 8.25 uur omdat de KNVB er een feestdag van had gemaakt voor Alliance met maar liefst 31 wedstrijden die dag. Volgens de KNVB had de wedstrijd 5 minuten korter moeten duren, in overleg met SDZ zijn we 5 minuten eerder begonnen. Enfin, de 1ste helft waren onze meiden sterker, veel sterker maar leverde weinig kansen op vooral achterin werd er goed rond gespeeld, leuk om te zien bij deze jonge meiden, er werd niets weggegeven, totdat na een kwartier spelen de 1ste uitbraak kwam en dat leverde de 0-1 op. Daarna bleef er goed getikt te worden, maar verder dan randje strafschopgebied kwamen we niet, door de aanvallers werd er weinig “druk” gezet op de verdediging, er lagen mogelijkheden want eigenlijk kon je deze wedstrijd niet verliezen.

De ruststand was 0-1. In de rust wat puntjes op de i gezet dat zeker door de aanvallers meer druk op de verdediging moest worden gezet, zodat het hele team kon opschuiven. Vanaf minuut 1 in de 1ste helft werden de aanwijzingen goed opgevolgd want binnen een minuut schoot Noortje een vrije trap van randje strafschopgebied binnen 1-1. Onze meiden gingen verder bij SDZ was er iets “geknakt” komt ook dat onze meiden veel “druk” naar voren zetten en zie daar via Gloria afstandsschot 2-1, Noorte 3-1, Lotta 4-1, luna Burgy (3x), alleen doelpunt 7 is me ontschoten. Na een goede 2e helft werd het uiteindelijk 8-1. Een prima opsteker voor volgende week in en tegen Purmerend wordt gespeeld. Bij winst zijn we afhankelijk van Nieuw Sloten om door te gaan naar de volgende bekerronde, de kans is aanwezig dat het om doelsaldo zal gaan.