MO13-1: Toppers bij DSS

Zoals bijna elk jaar speel ik met de meiden een oefenwedstrijd of minitoernooitje bij DSS. Dit seizoen bestaat de MO13-1 uit de helft 2e jaars en de andere helft uit 1ste jaars speelsters. Voor de 1ste jaars speelsters was het ook de eerste keer spelen op groot veld afgelopen zaterdag. Het team bestaat uit 14 speelsters, afgelopen zaterdag hadden we 3 afzeggingen dus er deden 2 speelsters uit de MO12 mee. Omdat we geen keepster hebben begon de 1ste helft Lotta en 2e helft Enid op doel. Achterin stonden “de reuzen” Noortje, Emma T., Eliza en Enid, op het middenveld Luna Z., Lynne en Isabella en voorin India, Luna B., en Emma N.

Zo`n eerste wedstrijd is het altijd kijken welke positie ze het beste kunnen spelen. Alhoewel van de 2e jaars weten we het wel, het ging meer om de nieuwe meiden. DSS heeft maar liefst 3 MO13 teams. Een minitoernooitje zonder prijzen werd het. De 1ste wedstrijd, met windje tegen ging tegen DSS MO13-2. Het waren 2 wedstrijdjes van 30 minuten. Het spel speelde zich voornamelijk op onze eigen helft af, maar DSS kreeg net als onze meiden weinig kansen, er werd prima verdedigd door onze meiden maar na een kwartier was het DSS die de bal “gedragen door de wind” in het net joeg. De 2e wedstrijd ging tussen DSS MO13-2 en DSS MO13-3 die door de MO13-2 gewonnen werd. De 3e wedstrijd ging tussen                 DSS MO13-3 en Alliance MO13-1. De wedstrijd begon in de stromende regen, maar je kon al snel zien dat we wat beter op elkaar ingespeeld waren. Keepster Enid kreeg niets te doen, nu hadden wij de wind mee, via Sophie (bal in de kruising), Lotta (mooie solo langs de verdediging van DSS), Luna Z. schoot van randje strafschopgebied hard binnenkant paal waar de bal nog net op de doellijn gered werd en even later schoot ze een corner bijna in 1 keer in het doel maar helaas de keepster pakte de bal net voor de doellijn, Emma T., Luna B. en nog een keer Lotta die de eindstand bepaalde op 0-5. Een mooie overwinning en goed voor het zelfvertrouwen.

Zoals gezegd heeft de MO13-1 geen keepster, mocht iemand het leuk vinden (geboortejaar 2007/2008) om te keepen met deze toppers laat het ons dan weten, er kan evt. ook keeperstraining gevolgd worden…

Volgende week staat de eerste officiële wedstrijd op het programma, bekerwedstrijd, in Amsterdam tegen Nieuw Sloten. Kom allen kijken naar deze toppers!!!!