MO19-1 zegeviert met 2-5 in Enkhuizen

West Frisia ligt op ruim 1 uur gaans en de meiden waren vastbesloten ook dit team aan de zegekar te binden. Winst zou een stevige greep op de derde plek betekenen. En dat is niet slecht nadat we na twee wedstrijden puntloos onderaan bungelden.

Ondanks alle goede voornemens kwamen we stotterend op gang. We kregen wel kansen, waren veel meer op de helft van de tegenstander, maar hun counters waren gevaarlijk. West Frisia beschikt over twee snelle spitsen, waarvan de ene na twintig minuten de keeper du jour – Luca H – wist te passeren. Wij weer in de aanval, zij weer een counter: 0-2. Dat viel tegen, maar wij zijn – gelijk het Nederlands elftal – een team dat nooit de moed opgeeft. En kort voor rust scoorde Hannelore (die vandaag eerst op haar voet gebeukt werd en in de 2e helft bijna knock out geschoten werd) uit een slimme vrije trap van Eef de aansluitingstreffer.

Na rust keepte Luna (heel sterk) en voor haar had men de zaak steeds beter op orde. Rosalie (weer erg goed), centraal Eef en Sterre en op rechts Imke gaven de tweede helft nauwelijks meer iets weg. Op het middenveld werkten Roaya, Koning en Dani erg hard, maar het lukte maar niet om door de defensie van West Frisia heen te breken en de spitsen in stelling te brengen. De tijd begon te dringen, nog maar 20 minuten…... Weer hadden we vervolgens profijt van een listige vrije trap van Eef, die voor de voeten van Noa viel die “toe sloeg” en de 2-2 scoorde. En toen was de beer los! Amber loste een waanzinnig schot van 30 meter, dat boven de uitstekende keeper van West Frisia en onder de lat binnen plofte. Daarna weer zo’n typische rush van Jessica, die linksbuiten Luca lanceerde. En onze captain schoot van rand penaltygebied genadeloos de 2-4 in de korte hoek. Het werd nog mooier toen Amber een schot dat van de lat kaatste ineens achter hun keeper peerde!

En door de onverwachte (en licht onbegrijpelijke) zege van Winkel op Purmerend staan we nu zelfs tweede.