MO13: Mooi resultaat tegen de nummer vier 6-2

Voor de MO13-2 stond er op het hoofdveld de thuiswedstrijd tegen Haarlem Kennemerland MO13-1 op het programma. Dat is de nummer 4 uit de poule. In de vroege ochtend, prima voetbalweer, alleen een beetje wint, verschenen we aan de aftrap. Deze week met het team wat afspraken gemaakt, die prima werden uitgevoerd, en wat andere speelsters op andere posities. De meiden hadden er zin in, na een paar verliespartijen, vond iedereen dat er nu maar eens een overwinning uit het vuur moesten worden gesleept.

Al vanaf minuut 1 werd er fel gespeeld door onze meiden, waar we naar toe willen werken is dat we op de helft van de tegenstander willen voetballen. De 1ste helft werd Haarlem Kennemerland onder druk gezet en na 10 minuten brak Iva de ban 1-0. Nu was het zaak om niet te verslappen. Onze meiden hielden het vol om steeds hoge druk op de tegenstander uit te voeren, keepster Safina kreeg weinig te doen. Elise was het die nog voor de rust de verdiende  2-0 binnenschoot. We kunnen terugkijken op een goede 1ste helft. We waren helemaal compleet dat betekende 15 speelsters, dus 4 wissels. Eigenlijk moeten ze het spelletje veranderen in 15 tegen 15, want deze meiden willen allemaal dolgraag voetballen. In de rust hebben we aangegeven dat er makkelijk nog 3 a 4 doelpunten bijgemaakt kunnen worden dat als de keepster de bal heeft of er moest een achterbal genomen worden, dat we ze goed vast zetten. Dat lukte prima want bij iedere achterbal leverde dat onze meiden balwinst op. Ook de hoge druk voerde ze prima uit want 5 minuten in de 2e helft was het opnieuw Elise die de 3-0  (haar 2e doelpunt in haar carriere)  aantekende. Onze meiden gingen verder want ook Iva scoorde haar 2e en 3e doelpunt van de wedstrijd 4 en 5-0. Daarna redde Haarlem Kennemerland de eer door tegen te scoren 5-1 waarna Luna de Zwart (we hebben 3 Luna`s in het team) randje strafschopgebied de bal hoog over de keepster schoot en dat betekende de 6-1 waarna vlak voor tijd de eindstand werd bepaald op 6-2.

De technische staf kan terugkijken op een goede wedstrijd van onze meiden en te vervolgen richting volgende week waar weer een thuiswedstrijd op het programma staat tegen HBC……..KOM ALLEN KIJKEN naar deze toppers!