MO13-2 vergeet te scoren tegen MVAH

Voor de MO13-2 was afgelopen zaterdag eigenlijk een vrije dag ware het niet dat deze toppers toch graag wilden spelen. Ik ben 2 weken bezig geweest om een ideale tegenstander te vinden, er waren wel teams maar dan was het probleem om een veld te vinden want tegenwoordig zijn vaak bij alle clubs de velden vol. Uiteindelijk is het toch gelukt om bij Olympia Haarlem te spelen.  MVAH  (Meiden Voetbal Academie Haarlem)  was de tegenstander.

Een mooi opgezette voetbalacademie  voor meiden in de leeftijd van 10 t/m 13 jaar door Dave Riebeek.  MVAH speelt voor het eerst in de competitie onder de naam Olympia Haarlem. De meiden van Ol. Haarlem hadden voor onze wedstrijd nog een competitie wedstrijd gespeeld, ze spelen zelf in een jongenscompetitie. Iets na 10.30 uur was de aftrap op veld 2,  we begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar al gauw bleek dat  Ol. Haarlem meiden feller dan onze meiden waren. We waren met 13 meiden richting Olympia vertrokken.  Romijn stond de hele wedstrijd op doel, achterin hadden we Pien, Enid, Feline en Iva en later Safina. Op het middenveld Luna de Z., we hebben maar liefst 3 Luna`s in het team, Lotta, Luna B.  en later Gloria, voorin Luna R., Mirte en Elise. De wedstrijd ging gelijk op maar na een kwartier spelen was het de Academie die de score opende 1-0. We gingen op zoek naar de gelijkmaker maar tegen de verhouding in scoorde de Academie de 2-0 dat was tevens de ruststand. Het was een 1ste helft waar ook heel veel kansen werden gemist, ik denk wel 6 doelpogingen van onze meiden die erin gekund hadden. De academie stond met 10 speelsters in het strafschopgebied om te verdedigen daar was geenb doorkomen aan. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld maar het lukte na 10 minuten toch om er doorheen te komen 3-1, Iva was de doelpuntenmaker. De vele ouders die langs de kant stonden maar natuurlijk ook de coaches Mika en mijn persoontje hoopten op meer maar helaas uit een counter scoorde de Academie de 4-1. Onze meiden verloren het vaak op de felheid van de Academie, soms wat te fel ook in woord en gebaar, uiteindelijk maakte iemand van de Academie hands in het strafschopgebied. Pien schoot de penalty feilloos in de linker benedenhoek   4-2, ook na de 4-2 was het een gekkenhuis in het strafschopgebied van de Academie, maar helaas doelpunten voor onze meiden zaten er niet meer in, alleen de Academie scoorde nog wel de 5-2. Ook scheidsrechter Peter (vader van Enid) moeten we bedanken ondanks dat we “uit”  speelden voor het fluiten van deze wedstrijd.

Volgende week staat er voor de MO13-2 weer een competitiewedstrijd te wachten en wel in de Alliance Arena tegen IJmuiden.  KOM ALLEN KIJKEN naar deze toppers…….