MO17-1: laatste wedstrijd winst bij Always Forward

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen sloot de MO17-1 het eredivisie seizoen waardig af. Door een dik-verdiende 3-6 overwinning op Always Forward werd alsnog de 5e plek bemachtigd.

Na de droevige tweede helft van vorige week waren we wel een opkikker toe. Met Amber op het goal en met de terugkeer van Pien en Esther stond de verdediging de eerste helft goed. Imke verving Eef achterin het centrum en Luca en Jessica waren de wederom uitstekende backs. Sterre liet na een paar minuten een pass van Luca handig lopen, waarna Lize op het goal afging, Een tegenstander voorbij en daarna de keeper uitgedold: 0-1. Al snel lag de 0-2 er in. Jessica en Hannelore brachten Lune vrij op de rechterflank, waarna Lize haar voorzet prachtig inkopte.

Daarna flitste de ene na de andere aanval door het Hoornse defensiecentrum; dit kwam doordat Noa en Lune – en later Larissa – het veld goed breed hielden. Vooral Anna en Lize combineerden naar hartenlust, met verfijnde hakjes en tikjes en hun keeper moest de ene na de andere redding verrichten. Onze alleskunnen Lune (die ook deze wedstrijd toch weer even centraal achterin ging spelen) maakte met de 0-3 alweer haar veertiende goal van dit seizoen, waarmee zij topscorer is. Net voor de drinkpauze maakte Always Forward de 1-3. Daarna weer een mooie aanval over links, waar Noa – buitenkantje rechts - een prachtige, subtiele assist verzorgde voor Larissa, die de bal dankbaar intikte. En tenslotte voltooide Lize - na weer zo’n aanval door het centrum in samenwerking met Anna – haar hattrick en gingen we met 1-5 rusten.

In de tweede helft kreeg iedereen het te warm. De zeer enthousiaste en optimistische Always Forward had blijkbaar een succesvolle donderspeech afgeleverd, want waar wij insukkelden vlogen de meiden van de thuisploeg er stevig in.
Prachtige wedstrijd, dames. Een waardig afscheid van de eredivisie.