MO13-1 wint revanche wedstrijd

Voor de MO13-1 stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Nieuw Sloten MO13-1 op het programma. Een oude bekende, want in december werd er ook al tegen gespeeld in de najaarscompetitie, Nieuw Sloten eindigde toen op de 3e plaats en onze MO13-1 op de 4e plaats. Nu beide in een klasse hoger, 2e klasse. In december verloren we in Amsterdam nog kansloos met 4-1. Wat gaat het dit keer worden?

De 1ste helft hadden we wind mee, we begonnen goed aan de wedstrijd want na 5 minuten was het Sophia die net buiten het strafschopgebied de 1-0 scoorde. Zoals gezegd we begonnen goed aan de wedstrijd, de concentratie was er, we hadden het eerste kwartier een veldoverwicht, alleen het was oppassen, want Nieuw Sloten hanteerde de lange bal die af en toe achter onze verdediging viel en de Amsterdammers gokten op hun 2 kleine snelle aanvallers. Na bijna een kwartier spelen scoorde Ronja met een diagonaal schot voor de 2-0. Tot dat moment nog niets aan de hand, totdat 1 minuut voor het rustsignaal  even niet werd opgelet en het 2-1 werd. De 2e helft hadden we wind tegen. Dat was duidelijk te merken we kwamen niet van eigen helft af want er was nog geen 5 minuten gespeeld of de gelijkmaker stond op het scorebord 2-2. Nieuw Sloten werd sterker en sterker, het was voor onze meiden alleen maar tegenhouden, maar uit de tegenstoot was het Milla die de 3-2 binnenschoot. Na die 3-2 bleven we het moeilijk hebben want niet veel later was het alweer gelijk 3-3.  Nieuw Sloten kreeg een paar  kansjes, de coaches dachten nu gaat Nieuw Sloten er nog met de winst er vandoor. Maar het wonder geschiedde, de meiden gaven niet op want na weer een uitval scoorde Sophia 4-3,  Nieuw Sloten zat er doorheen want via Sophia, die haar 3e doelpunt van de wedstrijd scoorde, werd het 5-3, en op aangeven van Sophia die niet zelfzuchtig was scoorde Welmoed alleen voor de keepster de 6-3. De 1ste winst in de 2e klasse is een feit!!!

Een mooie prestatie van onze meiden……..en de revanche was er van de nederlaag in december…..

Zaterdag a.s. wacht de uitwedstrijd tegen de koninklijke, nee niet Real Madrid, alhoewel die kunnen we ook hebben, maar kon. HFC…….