MO13-1 verliest nipt van Legmeervogels

Voor de MO13-1 stond in de vroege ochtend de 1ste competitie wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. Omdat we 4e waren geëindigd in de najaarscompetitie zijn we door de KNVB in de sterke 2e klasse ingedeeld. We hopen dat we 3e klasse kunnen gaan spelen, het verzoek ligt er bij de KNVB, maar deze koude zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels MO13-1 op het programma, een team dat kampioen is geworden in hun 3e klasse.

Klokslag half 9 op een prima bespeelbaar veld trapten we af, we begonnen goed prima samenspel, zoals bijna elk weekend waren we compleet, zette de tegenstander vast op eigen veld, het leverde wat kansen op, we konden niet echt zien dat we tegen de kampioen speelden of komt dat dat wij zo goed speelden. Laten we het maar op het tweede houden, we lieten niet Legmeervogels in hun spel komen. De 1ste helft sloten we af met een 0-0 stand. Zoals gezegd we konden terugkijken op een goede 1ste helft. De 2e helft eppte de concentratie wat weg, af en toe brak de “vogels” door onze sterke verdediging, door een schlemielig doelpunt, eigenlijk hun eerste kansje werd het 0-1. Onze meiden vochten voor de gelijkmaker, maar we kwamen in fases moeilijk aan voetballen toe ook omdat Legmeervogels de zaakjes beter voor elkaar hadden. Terwijl wij op jacht gingen naar de gelijkmaker werd het 0-2. Er was nog een kwartier te spelen, gezien de 1ste helft onverdiend maar toch……Legmeervogels had een aantal grote meiden in de verdediging staan waar de 2e helft moeilijk doorheen te komen was. Uiteindelijk uit een corner schoot Donna (haar 1ste doelpunt uit haar voetbalcarriere) uit de kluts hard tegen de touwen 1-2. We probeerden de gelijkmaker nog te forceren maar er was met nog weinig minuten te spelen geen tijd over voor dat “ene” en wel verdiende gelijkmaker. De eindstand werd dus ook 1-2.

We kunnen terugkijken op een prima wedstrijd, zeker de 1ste helft.