MO13-1: Tikkie takka

Afgelopen maandag stond de inhaal thuiswedstrijd tegen Kon. HFC MO13-2 op het programma. Deze wedstrijd moet voor 25 januari gespeeld zijn dan telt het nog mij voor de stand in de najaarscompetitie. Bij winst zouden we als 4e eindigen in de competitie en als we meer dan 24 doelpunten verschil zouden winnen dan zelfs 3e. Maar we gaan in ieder geval voor de winst en de 4e plaats. Op de achtergrond was het volle maan, het was koud, maar wind stil dus prima voetbal weer.

Na de mooie en goede overwinning afgelopen zaterdag in een oefenwedstrijd bij DSS, was het nu de beurt aan HFC. Het is altijd leuk om van de oudste club van Nederland te winnen. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, het was HFC dat het initiatief nam, maar na 10 minuten namen we het heft in handen, het tikki takka voetbal van de MO13-1. Het begon te lopen de ene combinatie was nog mooier dan de andere. Na een kwartier spelen was het Ronja die van afstand de bal in het doel joeg 1-0. Daarna kregen we nog wat kansen om de score uit te bouwen maar bij die 1-0 bleef het tot aan de rust. De tweede helft begonnen we goed, HFC had zich er al bij neergelegd dat er weinig was te halen in de Alliance Arena. Veel ouders langs de kant dat maakte het extra sfeervol. Toen de 2-0 en de 3-0 vielen, beide doelpunten gemaakt door Welmoed was het alleen maar de wedstrijd uitspelen, via Dewi en Sophia werd de eindstand bereikt van 5-0.
We kunnen zeggen dat we goed uit de winterstop zijn gekomen met 2 prachtige verdiende overwinningen en eindigen daarmee op een mooie 4e plaats in de najaarscompetitie.
Zaterdag a.s. wacht het altijd lastige Overbos in Hoofddorp.