Prachtwedstrijd van MO17-1 tegen Rijnsburgse Boys

Afgelopen zaterdag moesten we de aanval van het sterke team uit Rijnsburg op de tweede plaats van de eredivisie zien af te slaan. Het werd een wedstrijd met een paar opvallende gelijkenissen met de wedstrijd van de mannen van het Nederlands elftal.

Want ook onze meiden startten furieus. Uzza gaf in de 1e minuut snel en hard voor en de bal kwam voor de voeten van de altijd alerte Lune, die de lat raakte. En ook wij waren na een kwartier een beetje verbaasd over de tot dan toe beperkte weerstand van de Rijnsburgse boys. Speelde hier het gemis van hun vaste trainer een rol? In ieder geval heersten wij, want Anna (onze Frenkie) stuwde iedereen naar voren; Hannelore, Sterre, Uz en Imke knokten op het middenveld en zorgen voor verbinding tussen de linies. Voorin misten we de onfortuinlijke Lize, maar Noa komt steeds beter op dreef en Amber…. Amber is deze week voor het eerst dit seizoen pijnvrij en zij dartelde als een jong veulen over het veld. Onze druk leidde tot kansen: Hannelore werd net (pijnlijk) gestuit en Anna knalde met links voorlangs. De hoogverdiende 1-0 kwam door een handige actie van Noa, die zich langs twee man goochelde en via de binnenkant paal doel trof. Tegen het einde van de 1e helft kwam Rijnsburgse Boys meer in de wedstrijd en ze kregen meteen ook een paar grote kansen. Onze Belle, die vier weken niet had kunnen keepen, lette goed op, kwam een paar keer goed uit en had een engeltje op de lat. Na rust haalde ze ook nog een ‘onhoudbaar’ schot uit de hoek. Verder stond het achterin behoorlijk goed, er werd goed aangesloten, Pien, Eef en Esther dekten bij het storen goed door en onze backs Jess en Loek spelen al weken verdedigend en opbouwend goed.

Na rust viel teleurstellend snel de gelijkmaker. De ruggen werden vlot gerecht en onze 2-1 was werkelijk om in te lijsten zo mooi. Lune en Anna stuurden Noa weg, die keek bijna vanaf de cornervlag waar haar maatje Amber was, een strakke lage voorzet en Amber tikte bij de 1e paal binnen. Wereldgoal. Daarna golfde het spel op-en-neer. Rijnsburgse Boys liet nu haar ware gezicht zien. Goede voetballers, af en toe behoorlijk hard. Het leverde hun laatste vrouw een gele kaart op en had ons eigenlijk een of twee keer een penalty op moeten leveren, zeker toen bij de 2-1 Amber onderuit geschoffeld werd. Helaas wist Belle haar vrijwel perfecte match niet tot het einde voort te zetten: een foutje betekende de 2-2. Daarna bleef het tot de laatste seconde spannend, maar uiteindelijk was de 2-2 uitslag wel kloppend. En helaas kregen wij niet – zoals Oranje - die verdiende penalty in de laatste minuut, want wij hebben wel een paar meiden die ook bij gelijke stand een Panenka er uit durven gooien.

Heel mooi, want wij houden onze 2e plaats in de eredivisie, aangezien concurrent ’t Gooi onderuit ging tegen Excelsior. En naar Woudenstein moeten wij volgende week. Daarna gaan we tegen de beste twee van de Divisie Oost!