MO13-1 dendert door

Afgelopen vrijdag waren de meiden van Alliance t/m MO15 uitgenodigd voor de wedstrijd in Alkmaar tussen vv Alkmaar – Excelsior/Barendrecht. Alliance was de club van de week, er hadden zich zo`n 40 meiden zich aangemeld, de avond begon met een clinic, daarna gingen de jongste meiden als player Escort het veld op met de speelsters en de oudere meiden waaronder de MO13-1 waren ballenmeisjes bij deze wedstrijd, en in de rust werden er penalties genomen door de meiden.
Het was een leuke maar ook een late avond dat de meiden weer thuis waren. Vv Alkmaar won de wedstrijd met 3-0. Zaterdagochtend moesten we weer vroeg op, immer om 9.45 uur stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Onze Gezellen MO13-1 op het programma. Onze Gezellen stond op dat moment 2e in de competitie. Bij winst gaan we voorbij Onze Gezellen. Het was de vraag waren de meiden uitgeslapen na de late vrijdagavond. Zoals gezegd begon de wedstrijd om 9.45 uur, na 5 minuten bleek dat Onze Gezellen met 12 speelsters in het veld stonden (misschien begonnen ze elke wedstrijd wel met 12 speelsters en zodoende op de 2e plaats staan, ha ha). De 1ste helft was duidelijk dat onze meiden heersten in de wedstrijd, we konden niet zien dat Onze Gezellen 2e staan in de competitie. We hadden 16 speelsters tot onze beschikking, dus 5 wissels. Ondanks dat we het betere team waren leverde het weinig kanse op, ook omdat Onze Gezellen zich beperkte tot verdedigen wat ze goed deden, we kwamen er niet doorheen, Milla kreeg de grootste kans maar die verdween naast het doel, we gingen met een 0-0 rusten. We moesten toch iets verzinnen om door die wit/zwarte muur te breken want we willen richting de 1ste plaats. We hebben gezegd dat er misschien wat meer van afstand dient geschoten te worden, want voetballend kwamen we er niet doorheen. En jahoor na 1 minuut in de 2e helft schoot Dewi van net buiten het strafschopgebied de bal hoog over de keepster heen en dat betekende de verdiende 1-0 voorsprong. Onze Gezellen moest komen, het was toch opletten geblazen voor de counter, maar over de hele wedstrijd gezien hebben ze weinig tot geen kansen gehad, alleen wat kansjes uit vrije trappen, de vrije trappen neemster van Onze Gezellen kon goed schieten, immers onze keepster Sara had er iedere keer goed het oog op. Onze meiden kregen nog wat kansen op meer doelpunten, het bleef bij 1-0.
De technische staf is trots op deze meiden die een prima wedstrijd speelden. Nu wacht maandag 5 november de volgende topper, betreft een inhaalwedstrijd uit bij Velsen. Bij winst pakken we in ieder geval voor een week de koppositie in deze leuke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen…… We hopen in Velsen op veel toeschouwers die onze meiden steunen!!!!