MO13-1: Uiteindelijk “spannende pot”

Voor de MO13-1 stond afgelopen zaterdagochtend de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp MO13-1 op het programma. Bij winst komen we boven Hoofddorp, Hoofddorp had de 1ste wedstrijd dik gewonnen en de 2e gelijkgespeeld. Dus we konden onze borst nat maken. We hadden maar liefst 15 speelsters, dus 4 wissels. Om half 9 was de aftrap in de Alliance Arena, al gauw bleek dat de teams gelijkwaardig waren. Prima omstandigheden om te voetballen, een zonnetje, windstil, alleen een ietwat nat veld vanwege de dauw. Na een kwartier spelen was eindelijk de ban gebroken, uit een afketsende corner, schoot Ronja van buiten het strafschopgebied haar eerste doelpunt van het seizoen binnen. We begonnen steeds sterker te worden, maar moesten uitkijken van de counter want Hoofddorp had voorin 1 lang meisje staan die vooral vrij snel was, daar kregen we geen grip op, maar het liep toch steeds goed af. In de 20ste minuut maakte Dewi gebruik van het natte veld door hard, laag over de grond de 2-0 binnen te schieten. Niet veel later was het opnieuw Dewi die een mooie pass op Sophia gaf en die beheerst de 3-0 binnenschoot. Een 3-0 ruststand, je zou denken “niets” aan de hand. De 2e helft gaf een ander spelbeeld, al na een paar minuten lag uit een rechtstreekse corner de 3-1 in het net. Die stand bleef 10 minuten op het bord staan, totdat Hoofddorp op 3-2 kwam. Dus het laatste kwartier was echt billen knijpen, want Hoofddorp rook zijn mogelijkheden op gelijk te maken, een paar keer waren ze er dichtbij, we vergaten te voetballen de laatste minuten maar door opnieuw als “team”  te spelen winnen we toch met 3-2 en kunnen terugkijken op een wedstrijd met 2 gezichten.

Toch een prima prestatie van onze meiden, een mooie plaats in de middenmoot die gedeeld wordt met nog 3 a 4 teams…..

Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Zandvoort MO13-1