Druk weekend MO17-1

Op zaterdag mochten we voor de beker bij onze DSS-vriendinnen op bezoek (grappig genoeg openen we volgende week zaterdag de competitie met een uitwedstrijd – om 12.15u – bij datzelfde DSS. Dat gegeven van twee wedstrijden achter elkaar voelde een beetje raar aan en wellicht dat wij daardoor wat aarzelend uit de startblokken kwamen.
Maar omdat de achterhoede met Eef, Pien, Luca en Esther goed stond, met een alerte Belle daarachter werd DSS niet vreselijk gevaarlijk. En wij kwamen er een paar keer goed uit, Lize soleerde en sprintte naar de cornervlag. Haar voorzet belandde bij de 1e paal, waar Lune goed voor haar tegenstander kwam en uit de rebound scoorde.
Na rust kwam Anna (verzwakt door een CIOS-afbeulweek) twintig minuutjes mee draaien en kregen we steeds meer de overhand. Het duurde lang voor de beslissing viel, de actieve Luca en Uzza kregen kansen, maar uiteindelijk kwam de bal na een voorzet van Lize bij Uzza, die uit een moeilijke hoek (met rechts!!) de bal naar de kruising stuurde. 0-2 in de tas.
Voor de Europa league moesten we deze keer helemaal naar Wijchen. Nog steeds zonder de geblesseerde Amber, maar met Zhitao. Voor degenen die niet weten waar Wijchen is: dat is heel ver; bij Nijmegen. Om 12 uur begonnen we geconcentreerd bij SC Woezik, met een beetje geïmproviseerde voorhoede met Luca en Uzza, naast Lize (lune voelde zich niet 100%). Achterin waren Imke en vooral de excellerende Jessica hun snelle buitenspelers de baas. Woezik zakte diep in en liet ons het spel maken. Dat deden wij vanuit de centrale verdedigers eef en esther naar hartenlust. Er werd lekker gecombineerd en we kregen redelijk wat kansen. Echter, toen Uz geblesseerd bleef liggen speelde de tegenstander door, de scheidsrechter floot niet en bij ons riepen speelsters dat er iemand lag en een paar stopten zelfs…. Woezik ging lekker door en toen was het 1-0. Geen zorg want al ras combineerde de uitstekend spelende Anna vloeiend door het midden met Lize, Anna kapte een verdediger uit en schoot hard en hoog raak. Nog voor rust werd het 1-2 omdat de keepster een terugspeelbal niet goed verwerkte. Uzza was er als de kippen bij: 1-2. Na rust viel al snel de ‘vorentscheidung’, toen Pien een corner van Lize binnen-kogelde. Wij bleven sterker doordat het middenveld met Imke, Sterre, Zhitao goed bleef verdedigen en aanbieden. En de ondanks haar blessure weer goed spelende Hannelore stuurde Lune een paar keer gevaarlijk diep. Wel werd het nog 2-3 toen een mooie redding van Belle (heel goed op dreef met uitlopen) in de rebound werd binnen gewerkt. De beslissende 2-4 kwam van de voet van Lize, die een prachtige pass van Eef controleerde en de keeper uitspeelde. Uiteindelijk viel de 2-5 toen Lize een tegenstander dolde, de achterlijn haalde en Sterre de bal uitstekend hard en hoog in het doel plaatste.
Moeilijk te zeggen welk doelpunt het mooiste was.