Alliance JO11-1 wint de Kennemerland Cup!!

Op dinsdag 19 juni was het dan eindelijk zover. De finale van de Kennemerland Cup.
Alliance O11-1 had de Poulewedstrijden en de halve finale zonder moeite gewonnen, maar een finale is toch even “een different koek”, zoals Louis van Gaal zou zeggen. De tegenstander was VSV Velsen.
Op neutraal terrein bij RKVV Velsen zou de strijd worden aangegaan.

Dat het moeilijk zou worden, bleek in de eerste helft weinig van. Aangemoedigd door de geblesseerde Boris werd met wervelend voetbal, prachtige acties VSV Velsen overlopen. Het elftal deed zichzelf te kort door maar 1 keer te scoren. Prachtige acties van Sem, Ilya en Eva, het publiek was de grote winnaar! Vol vertrouwen gingen ze de rust in met een 1-0 voorsprong.
In de 2e helft tapte VSV Velsen uit een ander vaatje. Ze speelden feller en probeerde met afstand schoten keeper Rijk te verrassen. En dat lukte. Snel tikte ze de 1-1 binnen.
Het duurde even voordat Alliance weer z’n eigen spel kon spelen; aanvallend en veel druk naar voren.
De resulteerde in een aantal kansen, die er niet in gingen. Een vrij trap van Ilya van grote afstand ging prachtig over de keeper en zorgde weer voor een verdiende voorsprong: 2-1.
Quinten, Adam en Sven E. konden vol aan de bak om de achterhoede gesloten te houden.
Dat lukte heel goed tot 1 momentje van onoplettendheid: 2-2.
De laatste 10 minuten was het volle bak voor Alliance, alles op de aanval. Een prachtige pass van Sven P. werd helaas niet beloond met een goal. Die pass had meer verdiend.

En dan de zenuwslopende penalty’s. Bij Alliance stond alles op scherp. Keeper Rijk stopte een penalty en wij schoten alles raak. Stoïcijns schoot Adam de winnende erin!
Een terechte winnaar die hiermee een mooi seizoen prachtig heeft afgesloten! Wij als trainers zijn trots op jullie instelling, teamgeest en energie. Rijk, Adam, Sven E., Sven P., Quinten, Ilya, Boris, Sem, Eva en Renée (en Diego als invalhulp) we hebben genoten van jullie!