MO13-2: Een ervaring rijker

In februari kreeg ik een uitnodiging om tegen een Engels team te mogen spelen. Daar zeggen we geen “nee” tegen. Charlbury Town U14G verblijft van 28 mei t/m 1 juni in Center Parcs Zandvoort. Ze gaan 3 oefenwedstrijden spelen, eerst dinsdag 29 mei bij Alliance, woensdag 30 mei bij DSS en donderdag 31 mei in Wormer.

Charlbury Town U14G, natuurlijk onbekend voor ons, dus we kregen een teamfoto toegestuurd, het blijken grote meiden te zijn. De spelersbus van Charlbury nam bezit van de parkeerterrein van Alliance. Een groep van 30 personen, incl. ouders en begeleiding. Voor aanvang van de wedstrijd deden we de Champions League opstelling waarin alle meiden elkaar “Good Luck” wensten en waar beide aanvoerders elkaar wat gaven, wij hadden stroopwafels en een oud shirt van Alliance met beide logo`s en de wedstrijd erop, en wij kregen een bal met allemaal “kusjes” erop.

Toen we aankwamen op het sportcomplex waren de Engelse meiden al aan het inspelen. Om 18.30 uur was de aftrap van deze wedstrijd. We hadden ingecalculeerd dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Het 1ste kwartier hadden we weinig te vertellen, we werden tot alleen maar verdedigen gedrongen. Binnen ik denk 10 minuten stond het 0-3. Na een kwartier herpakten we ons en kregen meer grip op het spel van de Engelsen. We gingen met 0-3 rusten. De 2e helft kwamen we meer aan voetballen toe, het leverde een paar kansen op. Er werd ook weinig weggegeven. We speelden goed tegen deze lange meiden, het was een leuke ervaring, we waren met 15 meiden die deze wedstrijd niet wilden laten lopen, een unieke ervaring, zoals gezegd we boden goed tegenstand, we werden fel in de duels. Charlbury scoorde de 2e helft nog 1 keer, eindstand 0-4. Na afloop gingen we met beide teams op de foto, Donna en Luna kregen het voor elkaar om met een paar Engelse meiden een Musical.ly te maken.

20180529 193733 001

We konden trots zijn op onze meiden dat ze zo goed tegenstand boden aan deze “wat oudere” meiden….

Zondag wacht de MO13-2 het KiKa Alliance Jeugdtoernooi….. KOM ALLEN KIJKEN!!!!!!!