MO13-2 verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

Hoe kan de KNVB nou bekerwedstrijden inplannen midden in de vakantie.  Na de 3 poulewedstrijden waar we ongeslagen 1ste werden, volgde in februari de tussenronde tegen het hoger geklasseerde Overbos.

Overbos 1ste klasser tegen onze MO13-2  3e/2e klasser. De MO13-2 stuntte door Overbos met 2-1 te verslaan, daarna zou nog een tussenronde gespeeld worden, de MO13-2 en nog 5 clubs werden voor deze ronde vrijgeloot, toen kwam daar in april de 1/8 ste finale,  een uitwedstrijd tegen Haarlem Kennemerland, ook deze wedstrijd werd midweeks met 0-1 gewonnen, en dan stond er voor 9 mei de de ¼ finale op het programma thuis tegen FC Almere MO13-1, dus de meeste speelsters waren met vakantie, we waren met Almere overeen gekomen een andere datum, maar de KNVB ging er niet in mee, die hield eraan vast dat de ¼ finale voor 9 mei gespeeld moet worden, uiteindelijk na 2 weken en ook nog eens op 9 mei ging de KNVB toch overstag, maar de wedstrijd moest wel op maandag 14 mei gespeeld worden.
Het nadeel was dan ook we hadden 2 weken niet getraind en dan al zo een belangrijke wedstrijd spelen. Net als tegen Haarlem Kennemerland waar ik de tegenstander bekeek, en zo kon inspelen op hun zwakke en sterke punten, besloten we het nu weer te doen, Swift, `t Vliegdorp en RKDES die tegen FC Almere al een keer speelden hun sterke en zwakke punten kenbaar te maken, daarbij kwam dat we afgelopen zaterdag bij FC Almere hun thuis wedstrijd gingen bekijken, het kwam allemaal uit wat de mede coaches van FC Almere vonden.

FC Almere werd 2e in een najaarscompetitie en nu in de 2e klasse zijn ze koploper met alle wedstrijden gewonnen. We verzamelden om 18.15 uur, we hadden een lange teambespreking, ook hoe we FC Almere moeten bespelen.

Klokslag 19 uur, de wedstrijd was begonnen. Je kon zien dat we ons spel al vanaf minuut 1 niet konden maken, we waren kortweg niet opgewassen tegen het fysieke, veel forse meiden, waar onze meiden toch tegen opkeken. De verwachting was dat we op de helft van FC Almere zouden spelen, Almere is een echte counterploeg, maar het liep anders, na 10 minuten viel de 0-1,  er waren de 1ste helft geen kansen voor onze meiden, zoals gezegd het fysieke geweld van Almere konden we niet aan. In de rust hebben we nog wat puntjes op de i gezet, maar de 2ehelft gaf hetzelfde beeld, we hebben wat wisselingen gedaan het leek beter te gaan maar we kwamen tot een paar kleine kansjes, na een kwartier werd het 0-2 en niet veel later, 10 minuten voor tijd was het Jolijn die de 1-2 binnenschoot. Nu wilden we alles of niets, dus een verdediger eruit, een aanvaller erin, 3 verdedigsters en 4 aanvallers, het liep anders, op het moment dat we wilden wisselen kopte Almere de 1-3 binnen door een verdedigings fout. Dit werd ook de eindstand, immers mochten we de ½ finale halen dan betrof het weer een thuiswedstrijd en wel tegen FC Maarssen, helaas het mocht niet zo zijn. Met opgeheven hoofd verlaten we het bekeravontuur, met schitterende wedstrijden die we voorgeschoteld kregen.

Namens de technische staf wilden we het toegestroomde publiek bedanken voor hun support, de toegang was gratis, zelfs speelsters en ouders van de MO11 stonden aan de kant.

Het lijkt of we aan de Premier League meedoen want de MO13-2 speelt woensdag en zaterdag ook een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Kolping Boys en Vitesse`22……

Dus kom allen weer kijken naar deze toppers…..