MO13-2: Gelijk tegen Roda`23

Na kampioen te zijn geworden in de najaarscompetitie, hebben we vanaf begin januari veel wedstrijden gespeeld, tot deze zaterdag want in de vroege ochtend stond er de wedstrijd tegen Roda`23 MO13-2 uit Amstelveen op het programma.

De MO13-2 zijn gepromoveerd naar de 2e klasse. Ook Roda`23 was gepromoveerd. Het veld was een beetje besneeuwd, glad maar niet hard. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het vrij gelijk op, twee teams die aan elkaar gewaagd waren, Roda`23 had een paar technisch goede speelsters in de gelederen, maar ook hadden we het een paar minuten lastig in de eerste helft, we maakten goed gebruik van de counter, maar het was toch lastig voetballen vooral aan de kant van dugouts. Na een kwartier spelen was het Lana die de bal hoog richting doel schoot en pardoes de onderkant van de lat raakte en niet veel later viel de bal er aan de andere kant er wel in, dit betekende de 0-1. De MO13-2 lieten het er niet bij zitten, ze trokken ten aanval, 5 minuten later was het Luna die van afstand de 1-1 binnenschoot, dit betekende haar eerste doelpunt op het grote veld. Zoals gezegd had Roda`23 een paar technisch vaardige speelsters, af en toe vergaten we om ze aan te pakken maar het liep steeds goed af, de 1-1 bleek ook de ruststand te zijn. De eerste helft hebben we een leuke pot gezien. De tweede helft was Roda`23 wel wat sterker maar het zou een wedstrijd worden met weinig kansen. Na 10 minuten in de 2e helft werd een corner genomen door Jonna en door een mooie voetbeweging van Lima belandde de bal in het doel 2-1. Na die 2-1 ging Roda`23 op jacht naar de gelijkmaker. Af en toe stonden we met de rug tegen de muur totdat in minuut 59,59 de gelijkmaker uit een corner viel. Daarna werd er afgefloten. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel de terechte eindstand. Een leuk begin van de nieuwe competitie in een hogere klasse.

Volgende week wacht er voor de MO13-2 in Amsterdam een wedstrijd tegen DCG MO13-1!!!