MO13-2 KAMPIOEN

We hadden een redelijke drukke week achter de rug. Eerst afgelopen maandag de gewone training, afgelopen woensdag naar de Sportschool en afgelopen vrijdag, waar veel teams het lieten afweten i.v.m. het slechte weer hadden we maar liefst 11 speelsters die lekker kwamen trainen, petje af voor dit team, geen wanklank gehoord, bij het winterse weer, regen, hagel, veel wind. En dan natuurlijk onze kampioenswedstrijd, maar de hele week op gehamerd dat we de tegenstander niet moeten onderschatten ondanks dat zij laatste staan in de poule. Immers je wordt niet elk jaar kampioen, er stond maar één ding op het spel en dat was “winnen”.

De tegenstander was, onder het toeziend oog van heel veel ouders,  Hoofddorp MO13-2.  We hadden 14 speelsters tot onze beschikking, alleen Floor was er niet bij vanwege de griep. We begonnen goed aan de wedstrijd want binnen 2 minuten schoot Lana beheerst in het doel 1-0, we dachten het wordt een monsterscore, maar het liep even anders, na de 1-0 vergaten we te voetballen, normaal gesproken is de verdediging ons sterkste punt ook gezien de tot voor de wedstrijd 7 doelpunten tegen. Hoofddorp had een balvaardig meisje voorin lopen, die na een kwartier de gelijkmaker scoorde.
We kwamen niet echt in ons spel, het tikkie takkie werd ons steeds ontnomen door de tegenstander, waarschijnlijk hebben ze een wedstrijd van onze meiden bezocht, het was steeds oppassen van de counter van Hoofddorp, Mara en Romi hielden de counter er goed uit. Eindelijk was er 5 minuten voor het rustsignaal  Lana die ook nu weer beheerst langs de keeper schoot 2-1.  Dat was nog niet de bevrijding, dan zal je net zien dat je de laatste wedstrijd ook nog verliest. Kort samenvattend van de 1ste helft, twee mooie doelpunten, maar er werd te weinig van afstand geschoten, immers Hoofddorp had een kleine keepster.
In de rust ook aangegeven dat er wat meer van afstand geschoten moet worden. De tweede helft speelden we eigenlijk alleen op de helft van de tegenstander, er werd redelijk goed gespeeld met Donna en Luna, die beide bijna scoorden in de 1ste helft, op het middenveld, en Dewi als spelbepaler op het middenveld. Rechtsachter hadden we Soesja en aan de linkerkant Lisa in de verdediging, Hoofddorp kreeg geen kans in de 2e helft. En/of ze het in de oren geknoopt hadden, Lotte schoot van ver buiten het strafschopgebied de bal over de keepster heen, was dit dan de bevrijding?
Hoofddorp had niets meer te vertellen, na een kwartier schoot Jonna de bal uit een corner in de goal en dat betekende de 4-1. Gelopen zou je denken, dat was ook zo. Waarschijnlijk was het de spanning, met Liv voorin en ook Sophia op het middenveld hielden we druk op de goal, via Lima werd het 5-1, waarna keepster Sara uit een penalty de eindstand op 6-1 bepaalde. Het laatste fluitsignaal klonk van scheidsrechter Mika, de meiden vielen elkaar in de armen. Een mooie prestatie in deze najaarscompetitie, we kunnen het jaar volgende week goed afsluiten door te winnen van dezelfde tegenstander Hoofddorp MO13-2 in de bekerstrijd, bij winst namelijk plaatsen we ons ook voor de volgende ronde van de beker!!  DUS  VOLGENDE  WEEK  KOM  ALLEN  DIT  STERRENTEAM  MO13-2  AANMOEDIGEN.  Na afloop van de bekerwedstrijd gaan we het kampioensschap van deze najaarscompetitie vieren in de kantine van Alliance!!