MO13-2 verliest strijd om de koppositie

Voor de MO13-2 stond er afgelopen zaterdag de belangrijke wedatrijd tegen Velsen MO13-1 op het programma. Bij winst verstevigde we ons op de 2e plaats, met een wedstrijd minder gespeeld dan Velsen, maar Velsen heeft een veel beter doelsaldo. Vorige week nog de schitterende wedstrijd tegen koploper Zwanenburg, dus bij winst hebben we alles in eigen hand. De wedstrijd begon in de Alliance Arena om half 12.  Al gauw bleek dat de teams gelijkwaardig aan elkaar waren. De MO13-2 trad zonder de geblesseerde Lana aan tegen Velsen dus we hadden op de linksbuiten positie Romi gezet. Dat leek zijn vruchten af te werpen want een paar keer glipte ze langs de rechtsachter van Velsen maar was niet gelukkig in de afwerking. Na 10 minuten kregen we de wedstrijd in handen, en na 20 minuten was het raak 1-0 voor onze meiden, een ietwat gelukkig doelpunt, onder de keepster door, doelpunt kwam van Liv. We bleven wat sterker maar Velsen had voorin wat snelle meiden lopen, niet alleen snel maar ook behendig met de bal, maar de 1ste helft kwamen we goed door. Een 1-0 ruststand. De 2e helft gaf een aanzienlijk ander beeld. Velsen was fel op de bal, we kwamen er moeilijk uit, dat resulteerde in een heel andere wedstrijd dan de 1ste helft, dus billen knijpen, maar na 10 minuten in de 2e helft was het de verdiende gelijkmaker 1-1, niet veel later scoorde Velsen de 1-2.  Onze meiden gaven niet op, we moesten wat, de laatste 9 minuten zijn we met 4 spitsen gaan spelen, het leverde wat kansen op voor het doel maar Velsen stond met man en macht te verdedigen, het wachten was op “wie geeft het laatste tikkie”, helaas die kwam er niet, dit was zo`n wedstrijd, de inzet was prima maar het geluk ontbrak. 1-2 was dus de eindstand. De hele week zijn we met deze wedstrijd bezig geweest, vooraf zeiden een aantal meiden dat ze zenuwwachtig waren en na afloop liepen bij een aantal meiden de tranen over de wangen dat het niet gelukt was, maar ja verliezen hoort er ook bij.  Het is nu kwestie om alles te winnen en wachten op Zwanenburg en Velsen dat ze een steekje laten vallen. En dan de laatste wedstrijd van dit jaar de bekerwedstrijd, bij winst plaatst de MO13-2 zich voor de volgende ronde.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij IJmuiden, we hopen dat er net als bij andere wedstrijden van de MO13-2, ouders, broertjes, zusjes , opa`s, oma`s ook weer aanwezig zijn om deze toppers aan te moedigen!!!