MO11 wordt 3e in de voorjaarscompetitie

Het werd een vroegertje voor de MO11, de tijd was in eerste instantie 10 uur maar werd vervroegd naar 8.45 uur. Na HBC midweeks stond er nu de uitwedstrijd bij Hoofddorp MO11-1 op het programma. Ook deze zaterdag hadden we weer 11 speelsters tot onze beschikking gelukkig wilde ook de coach van Hoofddorp 8 tegen 8 spelen. We begonnen de wedstrijd wat onwennig, Hoofddorp had immers toch wel wat grote meiden in het team staan. Maar zoals elke wedstrijd kijken we niet naar de tegenstander maar proberen we ons eigen spelletje te spelen. Met Ronja op goal, ze kwam niet echt in de problemen, net als afgelopen woensdag werd ook nu weer vrijwel geen kans weggegeven. In de verdediging Lara, Mara en Emmy, die het prima deden, op het middenveld als vanouds Donna en Luna en voorin Dewi Julie. Opnieuw werden we teruggedrongen, maar de counters van onze meiden waren levensgevaarlijk, maar toch leverde dit weinig kansen op, na een aantal minuten was het de beurt aan Helena, Keet en Milla, die in de wissel stonden, maar zoals elke week willen alle meiden graag voetballen. De openingstreffer kwam van de voet van Julie die al in de 5e minuut de bal in het net zag belanden. Zoals gezegd werden er weinig kansen weggegeven, de meiden wisten goed stand te houden de 1ste helft. De 2e helft ging het stukken beter, de meiden vonden elkaar goed, er werd prima overgespeeld. Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft kwamen de MO11 op 0-2 door een intikkertje van Dewi. Niet veel later scoorde Hoofddorp de aansluitingstreffer 1-2. De technische staf maar ook de ouders dachten het wordt nog spannend. Eén minuut later scoorde Milla van afstand de verlossende 1-3. Milla had de smaak te pakken en probeerde het daarna nog een paar keer van afstand, waarvan één op de lat en één maal naast. Daarna scoorde Julie het laatste doelpunt van een mooi opgezette aanval 1-4. De MO11 zijn nu verzekerd van een mooie 3e plaats in de voorjaarscompetitie aangezien de meeste meiden pas hun eerste seizoen voetballen.
De technische staf willen alle ouders bedanken voor hun support deze wedstrijd, maar ook eigenlijk het hele seizoen. De meiden namen bij elke wedstrijd veel supporters mee, zelfs vanuit Engeland kwamen ze over!!

Volgende week zondag schittert de MO11 weer op ons eigen KiKa Alliance Jeugdtoernooi……