MO11 wint ook van Hoofddorp

Wat vinden de meiden het leuk om de laatste tijd te winnen, voor deze wedstrijd 1 afmelding, dus 10 speelsters hadden we tot onze beschikking. De tegenstander wilde helaas 7x7 spelen, dus we hadden 3 wissels. De MO11 zijn in  de winning mood, de laatste wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Ook goed voor het zelfvertrouwen.  Er wordt de laatste weken prima gespeeld, ook gezien het feit waar we in augustus mee begonnen. Nu was Hoofddorp MO11-1 de tegenstander, die het vorige week ook koploper DSS moeilijk maakte.  Klokslag half 2 begonnen we aan de wedstrijd. Hoofddorp begon wat sterker aan de wedstrijd maar dat duurde niet lang, de MO11 nam het heft steeds meer in handen. De vleugel verdedigsters Helena en Lara stonden prima te spelen, Mara die ook in de verdediging stond rukte vaak op om de aanval te ondersteunen, een prima tactiek van de technische staf. Op het middenveld liepen Luna en Donna, voorin Julie. Het bleef zo`n 7 minuten 0-0, Milla mocht een vrije trap nemen, net als vorige week, toen scoorde ze eruit, nu was de afstand wat groter maar via een woud aan benen hobbelde de bal het doel in 1-0. Er werd prima overgespeeld, wat voorheen vaak gebeurde is dat de bal als ze die kregen werd weggeschoten maar nu waar we vaak op de training op hameren dat we de bal ook aan de voet moeten proberen te houden. Dat lukt vrij goed, dat werpt ook zijn vruchten af want daar ontstond ook het 2e doelpunt uit, wederom Milla was de goalgetter 2-0. Daarna ontstonden nog wat kansen voor Emmy en een vrije schietkans van Luna, helaas naast. Ook achterin stond het goed, Keet die als invalster begon, stond ook vandaag goed te verdedigen.  2-0 was tevens de ruststand.  De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, er werd prima gespeeld, via Julie werd het 3 en 4-0. Hoofddorp zat er doorheen, keepster Ronja had deze wedstrijd weinig te doen behalve een paar rolletjes. Via Milla werd het 5 en 6-0, dus 4 doelpunten nam ze voor haar rekening, uiteindelijk werd de eindstand 6-1.  De MO11 doen nog mee om het kampioenschap, goed als beginnend team, alhoewel we het niet in eigen hand hebben i.v.m. meer gespeelde wedstrijden. Bij nader inzien verloor afgelopen zaterdag koploper DSS MO11-1  bij  SVIJ, de nummer 3, met maar liefst 5-0.  We moeten t/m  13 mei alle wedstrijden winnen.

Namens de technische staf bedanken we ook weer de supporters die wekelijks achter de MO11 staan en die weer in grote getalen afgekomen waren, ondanks dat het zeker de tweede helft, de regen steeds heftiger werd.

Volgende week wacht de MO11 een uitwedstrijd tegen DSS  MO11-2……