MO11: spannende wedstrijd in IJmuiden

Voor de MO11 stond er in IJmuiden de wedstrijd tegen SVIJ MO11-1 op het programma. In de bekercompetitie hadden we tegen deze meiden van SVIJ in een thuiswedstrijd ook al tegen gespeeld, helaas met 0-2 verloren, een wedstrijd die we verdiend verloren hadden. Zonder de afwezige Lara en de zieke Donna, reisden we af naar IJmuiden waar om half 11 de wedstrijd tegen SVIJ zou beginnen. De speelsters van SVIJ waren de meeste een stukje groter dan onze meiden. Ik wist nog dat SVIJ veel goede speelsters hadden die al een tijdje met elkaar speelden. Vorige week ging het op verdedigings gebied niet erg goed, iedereen liep naar voren iedere keer, deze afgelopen week veel op het afwerken geoefend maar ook het aannemen van de bal en vooral als je de bal hebt niet gelijk wegschieten maar ook proberen de bal aan de voet te houden. Enfin klokslag half 11 begon de wedstrijd, we hadden afgesproken vooraf om een beetje afwachtend te zijn, kijken wat SVIJ ging doen. Onze meiden vulden deze taak goed in. SVIJ was sterker maar keepster Ronja kreeg weinig te doen, SVIJ had twee speelsters die aardig goed kunnen voetballen daar was het oppassen voor, maar met Mara, Helena en Emmy en na de wissel Keet in de verdediging kwamen de SVIJ aanvalsters niet door, maar na 10 minuten was toch de ban gebroken, uit een onmogelijke hoek scoorde SVIJ de 1-0. Na de 1-0 van SVIJ werden onze MO11 sterker en sterker, onder aanvoering van Dewi die in het teaam een beetje de spelbepaler is werd de aanval gezocht, na 20 minuten was het eindelijk raak door de opstormende Mara die de bal langs de keepster van SVIJ schoot. De MO11 liet goed zien waar er deze week op getraind en op gehamerd is. De felheid ontbrak zeker niet in deze wedstrijd. De afgelopen wedstrijden werd er vooral veel op de keepers geschoten in plaats van netjes in het hoekje langs de keeper schieten, Milla nam het na 25 minuten wel te letterlijk, ze werd vrij voor de keepster van SVIJ gezet, iedereen dacht een doelpunt helaas de bal ging wel erg ver naast de keepster. Al met al we konden met een goed gevoel de rust in gaan, het was een wedstrijd op de scherpst van de snede, 1-1 een prima stand bij de rust, de MO11 hebben het naar hun zin in deze 2e klasse waar we na twee wedstrijden tenminste aan voetballen toekomen in plaats van alleen maar verdedigen. De tweede helft moesten onze meiden ff zoeken waar ze de eerste helft eindigden, SVIJ zocht meer de zijkanten op waar we in eerste instantie moeite mee hadden, door een omzetting kregen we de wedstrijd weer onder controle, onder aanvoering van Luna zochten we de aanval, dit leverde een paar kansen op, o.a. Mila schoot helaas tegen de keeper op, er werd zoals afgesproken ook door de aanvalsters meegeholpen in de verdediging, om en om hielpen Mila of Julie de verdediging, SVIJ kreeg niet zoveel kansen maar na 10 minuten in de tweede helft, GOALLLLLLLLLLLLLL Milla schoot de bal langs de keepster waardoor de MO11 van een 1-2 voorsprong kon genieten. Niet veel later werd het dan toch gelijk omdat Keet de bal op haar voet kreeg en de bal in het doel rolde, daar kon ze niets aan doen, ook dit hoort bij voetbal. Het was billen knijpen aan het slot van de wedstrijd, onze meiden hebben gestreden voor wat ze waard waren, de vermoeidheid speelde nu een grote rol de laatste 5 minuten, helaas vlak voor tijd greep SVIJ toch de winst 3-2. We zijn nu een half jaar verder, de coaches zien jullie, ook op de training, met de week groeien. De meesten zitten voor het eerst op voetbal.
WE ZIJN TROTS OP JULLIE, dat jullie zo`n goede en spannende wedstrijd op de mat legden.
Jan en ik willen ook de ouders een compliment geven voor hun geweldige support elke week maar weer richting de meiden, leuk dat er elke week weer zoveel ouders langs de lijn staan, en die de meiden op een positieve manier aanmoedigen, daar kan elk team een voorbeeld aannemen!!
Volgende week staat er voor de MO11 een thuiswedstrijd op het programma tegen BSM MO11-1 uit Bennebroek……….