Een ZEER GESLAAGD KiKa Alliance Jeugdtoernooi

De 3e editie van ons KiKa Alliance Jeugdtoernooi zit erop. We begonnen vrijdagavond met de C-junioren, we hebben het dit jaar anders gedaan qua C-junioren om zo de wachttijden te verminderen op de vrijdagavond, zo hebben we 1 C-poule verplaatst naar de zaterdagmiddag. Op vrijdagavond 27 mei werd er om 18.00 uur afgetrapt. In de Alliance C1 poule was DEM O14 de winnaar. In de C2 poule was Onze Gezellen C1, ze wonnen de poule op doelsaldo van Assendelft C1. VVSB won de poule van de C3 en C4M. Zaterdagochtend kwamen de F-pupillen het veld op, behalve de F10 die stond net als de C-junioren (C5 en C6) en E-pupillen op zaterdagmiddag op het programma. In alle F-poules waren ze redelijk aan elkaar gewaagd met enkele uitschieters ertussen. Ook de E-pupillen waren aan elkaar gewaagd, net als de C-junioren poule op de zaterdagmiddag. Op zondag 29 mei kwamen de meidenteam het veld in. De spannendste poule was de Meiden C-poule, DSS MC2, Onze Gezellen MC1 en Alliance MC1 hadden allemaal 5 punten, DSS MC2 had het betere doelsaldo dus wint het toernooi.
`s Middags was het de beurt aan de D-pupillen, verrassend was de poule met Alliance D4, Alliance MD1, UNO D5 en Foreholte D10, deze poule werd verrassend gewonnen door de MD1.
Het hele weekend is het prima weer geweest, de voorspellingen waren anders. Zaterdag en zondag kwam de ijscoboer, het hele weekend kon er genoten worden van de hamburgers.
Ik kreeg veel uitnodigingen binnen van clubs die nog teams zoeken omdat er teams hebben afgezegd, ook wij hadden hier mee te maken, het begon twee weken geleden met Zwaluwen Utrecht O10-1 dat zich terugtrok, Diemen O10-2 nam hun plaats in, verder was er de afzegging in de D1 poule van SVW D1 daarvoor in de plaats kwam AFC IJburg D1, en vlak voor het toernooi was het Nieuw West United D1, maar VVA Spartaan D2 was bereidt om deze plek in te vullen.
Dit was ons 3e KiKa Alliance Jeugdtoernooi, record aantal deelnemers: 96 in totaal van 33 clubs.
Op dit moment hebben we van veel externe clubs/teams gehoord dat ze het erg leuk vonden daar ik al ons eerste deelnemer voor volgend jaar kon vastleggen. Het Alliance toernooi is in trek, na het succes van vorig jaar gaan we begin oktober weer een toernooibeurs houden, daarna gaat net als vorig jaar de uitnodigingen de deur uit. Vorig jaar zat het toernooi in december al vol.
Op naar ons 4e KiKa Alliance Jeugdtoernooi………..Geschreven door Robin de Zwart

20160529 095441 Small