Voetbalshirts voor alle meidenteams van de E tot en met de B

Beste ouders/verzorgers spelers Meiden E tot en met B,

Zoals jullie misschien al vernomen hebben, zijn wij binnen Alliance’22 bezig met de aanschaf voor voetbalshirts voor alle meidenteams van de E tot en met de B.

Na een intensief ontwikkeltraject is Alliance’22 het eerste team in Nederland dat voor Beltona meidenshirts draagt. Wij hopen dit bij Serious Request te kunnen presenteren. Tegelijk met het aanbieden van het opgehaalde geld. Dit zal plaatsvinden op zondag 21 december tussen 14.00 uur en 15.00 uur op de Grote Markt. De shirts willen wij daarvoor uitdelen aan de meiden. Wij willen jullie vragen om om 13.00 bij Alliance te komen. Je bent natuurlijk niet verplicht om op de Grote Markt voor de camera te verschijnen. Maar met hoe meer meiden wij zijn, des te beter. Wij moeten toch gewoon RTL Boulevard, SBS-Shownieuws, De-Wereld-Draait-Door en het Journaal weten te halen, of niet?

Uitreiken shirts
De shirts worden zondag uitgereikt aan de spelers. De spelers dienen de bijgesloten bruikleenovereenkomst getekend (handtekening van ouders/verzorgers) in te leveren.
à Zonder ondertekende overeenkomst wordt er geen shirt overhandigd!
De spelers die zondag niet kunnen, kunnen op andere dagen hun shirt ophalen. Hierover zullen wij later berichten.

Aan het einde van het seizoen worden de shirts door de leider ingenomen. Aan het begin van het nieuwe seizoen worden de shirts weer uitgereikt. Dit heeft als voordeel dat shirts kunnen doorschuiven en de speelsters elk jaar een shirt met de juiste maat hebben.


Shirtreclame/goede doel
Alliance’22 wil een positieve uitstraling naar buiten hebben. Daarom is gekozen om op de shirts aandacht te vragen voor een goede doel. Al jaren zet Alliance’22 zich in voor KIKA. De meiden zullen daarom op de shirts reclame maken voor KIKA.

Langere termijn doelstelling
De doelstelling is om op termijn de kledinglijn uit te breiden met trainingspakken, broekjes en tassen. Wij streven met Alliance’22 een professionele uitstraling. Dit is goed voor de club, maar ook erg leuk voor de speelsters. Momenteel is het nog een beetje een rommeltje, de een komt in sportkleding de ander in in zijn dagelijkse kloffie. De wedstrijd begint natuurlijk al voor aanvang en een professionele uitstraling helpt daarbij.

De kosten
De shirts worden gefinancierd door een aantal sponsoren:
· Plooier Kozijnen
· Jasmijn Bloembinders
· Van Baarle Consult
· Deloitte Accountancy en Advies
· Assai Software Services

Dus dit jaar worden er geen kosten in rekening gebracht.

Omdat wij volgend jaar willen doorpakken, en de kosten aanzienlijk zijn, willen wij per jaar een bijdrage van de ouders van 30 euro voor kledinggeld vragen. Deze zal gezamenlijk met de contributie worden geind en gaat in per seizoen 2015/2016.
Ook voor volgend jaar proberen wij weer sponsors te vinden.

De achtergrond
Het initiatief hiertoe kwam vorig jaar van het toenmalige A-team. Zoals misschien wel bekend voetballen bijna alle meiden in Nederland in jongensshirts. Dit is raar en iets wat je niet ziet bij andere sporten. Vaak werd het verlangen van meiden naar een eigen kledinglijn afgedaan als ijdelheid en meidengezeur.

De meiden van A-team vonden dit ‘onzin’,’niet leuk’ en ‘de huidige kleding niet mooi’. Naar aanleiding van hun initiatieven heeft Alliance’22 samen met Multivos en de kledingfabrikant Beltona een meidenshirt laten ontwikkelen. Wij zjjn dus de eerste vereniging in Nederland, die voor Beltona een meidenshirt draagt. Ook vanuit Alliance’22 is hier veel tijd ingestoken. Dit geeft ook aan hoe belangrijk Alliance’22 het meidenvoetbal vindt. Wij zien dit als een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal.
\
Tot zondag bij Serious Request.

Namens de kledingcommissie.

Willem van der Jagt
Bijlagen:
Bewaar het bestand BRUIKLEENOVEREENKOMST KLEDING Alliance.pdfBRUIKLEENOVEREENKOMST KLEDING Alliance.pdf200 kB21-12-2014 15:54