Blauwe Kaart ook bij Alliance 22

De Blauwe KaartVerschillende verenigingen in district West I hebben de kans sportief gedrag van de tegenstander te belonen. Dit gebeurt door aan het einde van de wedstrijd De Blauwe Kaart uit te reiken, die staat voor sportief gedrag zowel op als rondom het voetbalveld. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de teams die De Blauwe Kaart verdienen elke week kans op een prijs.

De Blauwe Kaart start in de vorm van een pilot in district West I.
Uit dit district zijn 40 E- en D-teams van verschillende verenigingen geselecteerd, die tot het einde van het seizoen de mogelijkheid hebben om de tegenstander een blauwe prent voor sportief gedrag uit te reiken. Aanvullend wordt De Blauwe Kaart in de tweede helft van het seizoen ingezet op diverse voetbaltoernooien, de districtsbekerfinaledag en de Utrechtse Fair Play Cup.


De KNVB is tevreden over de start van De Blauwe Kaart. ,,De KNVB zet zich al jaren in om sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen”, aldus een woordvoerder van de bond. ,,Het is algemeen bekend dat het belonen van sportief gedrag stimulerend werkt. Voetballen doe je samen, met je medespelers én de tegenstander. Door middel van De Blauwe Kaart kunnen verenigingen elkaar stimuleren om er een sportieve wedstrijd van te maken.”

De teams die aan de pilot meedoen zijn:
DEM; Kolping Boys; ADO '20; Always Forward; Castricum; De Foresters; Hollandia; SVW ‘27; Uitgeest; De Zouaven; AFC; Ajax; Fortius; Zeeburgia; Alliance 22; Bloemendaal; Buiksloot; DSS; De Dijk; Jong Aalsmeer United; Onze Gezellen; Swift; DOVO; JSV Nieuwegein; Kampong; Maarssen; Renswoude; Saestum; VRC; Zwaluwen Utrecht ‘11; VVIJ; Victoria; ASV '65; Argon; FC Breukelen; 's Graveland; Batavia '90; sc Buitenboys.

Meer informatie is te vinden op www.blauwe-kaart.nl

Sportieve wedstrijd Gespeeld?

Dan mag je elkaar als team een Blauwe Kaart geven, want een positieve benadering van de wedstrijd maakt het spel nóg leuker. Op de kaart staat een unieke code waarmee je kans maakt op te gekke prijzen. De code kan invoeren op www.blauwe-kaart.nl


Bron: KNVB