Voetbalclubs rouwen om een overleden grensrechter

Komende zaterdag is de kantine open van 10.00 uur tot 13.00 uur

Soms heb je geen zin om te vlaggen maar er is niemand die echt wil. Je loopt het veld op en pakt toch de vlag.

Ze zijn met duizenden iedere week weer de anonieme mannen( meestal) die hun best doen het spel te volgen, terwijl je eigenlijk naar je zoon of dochter wilt kijken.

Het is een moeilijke en soms ondankbaar vak grensrechter want je kunt niet alles in de gaten houden. Het moeilijkste moment is als je aan de kant van de tegenpartij staat het zijn de momenten waar je bij voorbaat ongelijk hebt. Uit is altijd in en buitenspel is altijd onterecht, je weet het als grensrechter, je accepteert het. Het gaat om de manier waarop het publiek haar gelijk meent te kunnen opeisen. Met respect een enkele keer , soms met humor maar veel te vaak op een niet mis verstane wijze.

Afgelopen zaterdag dacht een 41 jarige man uit Almere ook om bij zijn zoon gezellig een wedstrijd te kijken en misschien moest hij wel vlaggen. Hij heeft zijn vrouw en kind(eren) gedag gezegd die dag maar hij wist niet dat dit de laatste keer was geweest. De laatste keer dat hij zijn zoon zag rennen, de laatste keer dat hij de mensen van de club zag.

Wij bij Alliance pikken dit niet en gelukkig velen met ons. Het amateurvoetbal is dit weekeinde stil gelegd. Als Alliance vinden wij dat dit gebaar verder moet gaan.


Komende zaterdag is de kantine open van 10.00 uur tot 13.00 uur om te kijken hoe wij hier als club, ouders en spelers op een goede manier invulling aan kunnen gaan geven nu maar ook in de toekomst. Bij de wedstrijden van volgende week zullen wij voor alle teams 1 minuut stilte in acht nemen en zal de vlag half stok hangen.

Namens het bestuur Alliance’22