Kick off 90 jarig bestaan 7 tegen 7 toernooi “Oude Generatie vs Nieuwe Generatie”

Op zaterdag 1 september is de officiële “kick off” geweest van het 90 jarig bestaan van onze mooie groen zwarte vereniging d.m.v. een onderling 7 tegen 7 toernooi.alt

Hiervoor kregen alle senioren teams (op de zondag selectie na), de dames 1, veteranen zaterdag en zondag en onze oudste junioren (A1) een uitnodiging.

Helaas hadden sommige teams al andere verplichtingen (vakanties en toernooien), dus gingen we op deze zonnige zaterdagmiddag om 14:30 uur van start met de heren van de veteranen zaterdag (voormalige zaterdag 1), zondag 5 en de A1.

Na een welkomstwoord van onze voorzitter Ben, werd de eerste wedstrijd tussen de zaterdag veteranen en de zondag 5 gespeeld. Met goed combinatiespel domineerde de veteranen de eerste helft en kwamen dan ook terecht op voorsprong. De tweede helft herpakte de vriendenploeg zondag 5 zich onder leiding van nieuwe aanwinst Mick Snoeks en pinchhitter Simon Goedhart. Zodoende wonnen zij dan ook zeer verdient deze match met 4-2.

Na een korte drinkpauze moesten de mannen van de zondag 5 alweer aan de bak tegen de toekomst van onze vereniging: de spelers van de A1. In een lang gelijk opgaande wedstrijd speelde de vermoeidheid bij de zondag 5 dan toch parten, wat uiteindelijk resulteerde in een goed uitgespeelde 3-1 overwinning voor de A1.

Last but not least stond de strijd tussen de zaterdag veteranen en de A1 op het programma. Ook wel een clash tussen de oude en nieuwe generatie genoemd. Bij de zaterdag veteranen deden gerenommeerde namen als Guus Wassenaar, Toon Kuhlmann, Mischa van Oss, Jos Damiaans en Arthur van den Bogaard mee. Zij hebben al lang en breed hun naam binnen onze vereniging gevestigd en namen het op tegen hun eigen kroost. Dit zijn jongens waar de heren van zaterdag veteranen zo’n 18 jaar geleden nog een geboortekaartje in de bus kregen, maar nu gebrand waren om deze pot te winnen.

Er stond dus meer op het spel dan alleen het winnen van dit 7 tegen 7 toernooi. Nee, dit ging om prestige, het na jaren wel of niet horen dat je van je zoon of vader verloren hebt. Voor sommige van het in grote getale aanwezige publiek was het dan ook moeilijk om te kiezen wie er aangemoedigd moest worden. Zal moeder/echtgenote Sascha haar grote liefde Toon aanmoedigen of kiest ze toch de kant van zoonlief Tobias.

Er waren in ieder geval op voorhand genoeg ingrediënten voor een spannende pot en dat werd het ook. Het fanatisme spatte eraf bij zoon Michael en vader Jos, maar door de goed leidende scheidsrechter werd de eerste helft keurig in toom gehouden. Voor rust kregen de “jongens” van de A1 voetbal les van hun grote voorbeelden. Zodoende werd er gepauzeerd met een terechte 1-0 voorsprong voor de zaterdag veteranen.

De tweede helft evolueerden de jongens van de A1 in de mannen van de A1. Zij gingen bij het horen van het fluitsignaal met veel strijdlust en passie van start.

Waar de A1 de wijze lessen van hun voormalig trainer goed opvolgden door altijd door te gaan zolang de scheidsrechter niet fluit, leverde dit juist frustraties op bij de zaterdag veteranen. Het was namelijk zo dat Gosse de Vries (A1) goed doorging bij een aanval op de achterlijn, waaruit uiteindelijk werd gescoord. Dit tot grote ergernis van de veteranen aangezien zij van mening waren dat de bal over de achterlijn was geweest en dus stopten met voetballen. Gevolg was echter dat de scheidsrechter het doelpunt toekende en door deze discutabele beslissing de rapen gaar waren.

Als fanatieke jonge honden toonde de veteranen hun ongenoegen bij de scheidsrechter. Waar de veteranen vanaf toen hun monden lieten spreken, lieten de heren van de A1 juist hun voeten spreken door de 2-1 te scoren. Hierop volgde nog een aantal spannende minuten met grote kansen over en weer, waarna uiteindelijk het verlossende uitsignaal klonk voor de A1.

Complimenten voor deze prestatie gaan dan ook uit naar deze jonge talenten, aangezien ze hun spielmacher Toine “ de Chef” Deen vroegtijdig het toernooi zagen verlaten met een blessure.

Aansluitend op dit 7 tegen 7 toernooi volgde er een zeer geslaagde barbecue, met een drankje en mooie entertainment van onze huiszanger Toine. Die ondanks zijn blessure de vele lachers op zijn hand kreeg met zijn zangkunsten. Hiernaast was dit een uitgelezen mogelijkheid voor de teams om elkaar beter te leren kennen. Dit werd dan ook aan de hand van de mooie doelpunten en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter gedaan.

Ten slotte gaat er nog een woord van dank uit naar de heren van zondag 5 en Wessel Meekel. Zondag 5 zorgde voor het garen van het vlees op de barbecue en Wessel was onze kastelein van de dag.

In de wandelgangen wordt al gesproken over een revanche pot van de zaterdag veteranen. Die zal er dan ook zeker volgend jaar komen bij de 2e editie van het prestigieuze Alliance 7 tegen 7 toernooi!