In Memoriam Wayne Flohil


In Memoriam – Wayne Flohil

Vrijdag 24 februari bereikte de vereniging het intens droevige bericht dat Wayne donderdagavond is overleden. Zijn familie heeft laten weten dat het om een zelfverkozen dood gaat.

Wayne was dit seizoen de hoofdtrainer van onze B groep. We hebben hem leren kennen als een bevlogen mens en een kundig trainer en coach. Voetbal was zijn lust en zijn leven, het veld was zijn thuis. Wayne beleefde zichtbaar plezier aan het bouwen van zijn teams. Hij was daarin veeleisend voor zijn omgeving én voor zich zelf, soms onorthodox in zijn communicatie, maar altijd zeer betrokken bij de gehele B groep. Zijn benadering van het voetbal werkte veIn Memoriam – Wayne Flohilrfrissend en heeft het fundament gelegd voor het succes van de B1 en B2, die het afgelopen najaar beiden kampioen werden.

Na zijn besluit om in januari bij Alliance te vertrekken hebben we elkaar nog uitgebreid gesproken. Hij keek met een warm gevoel en trots terug op de eerste seizoenshelft. Wayne vertelde dat hij een paar maanden naar Spanje zou gaan, waar hij een huis had in Alicante. “Ik ben niet geschikt voor het Nederlandse klimaat” zei hij. Vorig weekend hebben we via de mail nog contact gehad. Wayne informeerde naar Alliance en wilde natuurlijk weten hoe het met de jongens uit de B groep ging. In zijn mail vertelde hij dat hij in Spanje weer een club had gevonden waar hij als trainer van de U17 aan de slag was gegaan. Hij had ze inmiddels twee keer getraind en hij keek uit naar de eerste wedstrijd. Wat er achter zijn ogenschijnlijke optimisme allemaal schuil ging is moeilijk te bevatten. Het is onvoorstelbaar en het heeft hem tot het uiterste gedreven. Ik hoop dat de uitweg die hij heeft verkozen hem de verlossing en rust heeft gebracht die hij er in zocht.

Het overlijdensbericht komt hard aan, de verslagenheid is groot, in het bijzonder bij de spelers, begeleiders en ouders van de B groep. Zaterdag is rond de middencirkel een minuut stilte in acht genomen. Na de voorjaarvakantie, als alle spelers weer aanwezig zijn, zal nogmaals op passende wijze bij de dood van Wayne worden stilgestaan.

We wensen de familie en vrienden van Wayne heel veel sterkte met dit immense verlies.

Robert Graat

Namens het bestuur van SV Alliance ’22

De familie heeft laten weten dat afscheidsberichten op prijs worden gesteld.
Berichten kunnen worden gericht aan:
Familie Flohil p/a Fokkenmast 18, 1423 EG Uithoorn of info@crazyroar.nl