Ballenwagens, een nieuw elan bij de trainingen


Dit seizoen starten we vrijwel geheel in het nieuw. Nieuwe velden en een fonkelnieuwe accommodatie om maar als eerste te noemen. In de opslag van het materialenmagazijn zijn het de prachtige ballenwagens, die het eerste opvallen. Ballenwagens

Met deze nieuwe ballenwagens hopen we tot een flinke besparing te komen. De club werd elk jaar geconfronteerd met een verlies van zo’n 90 ballen. Ballen, die blijkbaar verdampt zijn. Gewoon weg!! Dat betekende een jaarlijkse onkostenpost van zo’n €2200,-. Dat kan niet zo blijven. In het vervolg van het verhaal leg ik uit, hoe we dit in de toekomst willen voorkomen.


We beginnen het seizoen met meer ballen dan voorheen. Er zijn straks 320 ballen verdeeld over 16 ballenwagens. Dat is veel, heel veel. Maar er zit een gedachte achter.

Getracht is zoveel mogelijk (leeftijd)groepen een eigen herkenbare kleur bal te geven, zodat de ballen niet onopgemerkt bij een andere groep terecht kunnen komen. De wagens worden afgesloten met een instelbaar cijferslot, dat alleen bekend is bij de betrokken trainer.

De trainer neemt de ballenwagen mee naar het veld, alsof het een boodschappenwagen is. Aan het eind van de training worden de ballen weer terug gedaan. Tellen is niet nodig !? Hé. Nee, niet nodig.
In één oogopslag ziet de trainer, dat hij bal(len) mist of niet.
Dus laat hij zijn pupillen eventueel naar verloren ballen zoeken en gaat vervolgens met een volle wagen op weg naar het magazijn voor de opslag.

Wij verwachten veel van dit systeem. Maar zijn hierbij natuurlijk wel afhankelijk van de inzet van trainers en spelers. Ook de schitterende accommodatie met zijn hoge hekken rond het trainingsveld zal een gunstige bijdrage leveren.
Als het goed is, zal deze investering zichzelf behoorlijk terug verdienen in de komende jaren.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Namens het bestuur,

Rob Kroonstuiver, beheerder materiaal en accommodatie.