In Memoriam Felix Spee


In Memoriam Felix Spee

Afgelopen donderdag bereikte ons het bijzondere droeve bericht, dat Felix Spee is overleden. Felix Spee was oud-voorzitter en erelid van onze vereniging. Met recht is hij erelid gemaakt, want hij heeft zijn hele voetballeven erg veel voor onze vereniging betekend. Zijn hart klopte voor SV. Alliance’22.

Felix was na zijn lange actieve loopbaan al jaren een trouwe supporter bij het team van zijn zoon Bart. Eerst op zondag en daarna elke zaterdag was hij een bijzonder vaste en kritische supporter van Zaterdag 1. Maar ook Zondag 1 had zijn warme belangstelling. Hij fietste zelfs regelmatig heel Haarlem af om met zijn oude Alliance vrienden langs de lijn het vertoonde spel van altijd deskundig commentaar te voorzien.

Felix Spee kent ook een lange historie als bestuurslid, voorzitter en daarna uiterst betrokken en actief oud-lid van onze club. Ik heb de afgelopen jaren Felix regelmatig gesproken langs de lijn, maar ook bij vele ledenvergaderingen, waar hij altijd blijk gaf van kennis over en grote liefde voor SV. Alliance’22. De laatste jaren heeft hij samen met Paul van Dam en Maarten Gerding met veel plezier op vrijdag de kalklijnen getrokken. En als een lastige scheids erom vroeg, deed hij het op zondag nog een keer extra.

SV. Alliance’22 was zijn club!

Alliance heeft met zijn overlijden een grote club-icoon verloren. We zullen hem erg missen.

Namens het bestuur en alle andere leden van SV. Alliance’22 wens ik zijn vrouw Jot, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verlies van een bijzonder aardige en betrokken echtgenoot, vader en grootvader

Ben Steeman
Voorzitter SV. Aliance’22