Alliance ’22 spreekt zich uit tegen racisme en discriminatie

A22 shirt HD zoom

Volgende week is het 21 maart, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De KNVB besteedt hier aandacht aan door o.a. in de Eredivisie teams te vragen met de OneLove aanvoerdersband te spelen. Met OneLove spreekt het voetbal zich sinds 2020 uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie in de samenleving. Alliance’22 steunt deze actie van de KNVB.

 

Alliance ’22 speelt elke wedstrijd met het OneLove-logo op het shirt van elke speler. OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je altijd samen. De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen bij elkaar. Dat is het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat.

Vanaf het seizoen 2022/2023 draagt Alliance ’22 het OneLove-logo op de linkermouw van het wedstrijdshirt. We doen dat omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn en zich welkom, thuis en veilig voelt bij Alliance. Door het OneLove-logo te dragen spreken we ons uit tegen discriminatie en alle vormen van grensoverschrijdend gedrag. Een boodschap die helaas nog steeds noodzakelijk en actueel is en waar we als club aandacht aan blijven besteden.

Meer over het OneLove-logo bij Alliance’22 lees je hier:  https://www.alliance22.nl/clubinfo/gedrag-respect/onelove

onelove