Uitleg over teamwear

Dit jaar heeft Alliance alle leden in een nieuwe wedstrijdtenue gestoken. Al onze trainers hebben een lichtgrijs trainingspak (in bruikleen) gekregen om ze te bedanken voor alle tijd en energie die zij aan de club besteden. 

 

Als derde onderdeel van het totale nieuwe kledingpakket hebben we de selectieteams die op een groot veld spelen (MO/JO13 en hoger) een trainingspak en inloopshirt gegeven, ook in bruikleen. De achterliggende gedachte voor deze laatste stap is dat we als club de verwachting hebben dat er sponsoren gevonden kunnen worden om een deel van de kosten te betalen. Daarnaast gebruiken we een deel van de selectie toeslag hiervoor die de selectieleden betalen. Deze trainingskleding blijft eigendom van de club en zal drie jaar gebruikt worden. Tot nu toe is het gelukt om 1 sponsor te vinden waar we plek hebben voor 3 sponsoren. We zijn dus nog op zoek naar twee partijen die deze sponsordeal willen ondersteunen. Het totale kledingpakket is in de ALV op 7 juni besproken en na een aantal vragen uit de zaal goedgekeurd.  

We hebben nu opnieuw vragen ontvangen van andere teams die geen trainingspak in bruikleen krijgen of we de teamwear niet aan alle teams ter beschikking kunnen stellen. Vooralsnog kiezen we daar niet voor:

  • Dit teamwear pakket voor de selectieteams is de eerste keer dat we zoiets doen. Zowel qua financiën als qua logistiek is het een uitdaging gebleken. Het gaat nu over 12 teams. Als we dit uit zouden rollen over de hele club zijn het bijna 70 teams. Dat is financieel niet te dragen voor de club. Ook verwachten we niet dat we een sponsor gaan vinden die ons daarin financieel ondersteunt. Daarnaast is het voor onze materiaalman een te grote opgave. Daar zou dan ook een oplossing voor moeten komen.
  • We krijgen veel vragen van de selectieteams over het individualiseren van de trainingspakken (naam/nummer erop etc). Dat kan in deze opzet niet.
  • Wij verwachten dat er een aantal teams zullen zijn die samen besluiten om trainingspakken aan te schaffen, al dan niet ondersteund door een of meer ouders als sponsoren van dat team.  


Hoe kom ik dan aan een trainingspak?

In de clubkledingwinkel kan iedereen een trainingspak aanschaffen. Een trainingspak (ziptop en trainingsbroek) kost 67,24 euro plus eventueel de kosten van extra opdruk als namen en/of nummers. Individueel bestellen kan via de Alliance '22 webshop of bij Absolute Teamsport op de Cronjestraat. Een bestelling voor een heel team loopt via onze materiaalman Rick (clubkleding@alliance22.nl). Als een team een sponsor heeft en die sponsor een logo op de kleding wil, loopt de bestelling ook via Rick. De sponsor betaalt bij het sponsoren van een eigen team ook een algemene sponsorbijdrage van 150 euro aan de club. In al deze gevallen wordt de kleding eigendom van de spelers of de sponsor. 


Het kleding traject is ook voor dit bestuur een nieuw traject. Daarin proberen we een aantal zaken uit. We hebben een kledingfonds dat is opgericht om iedereen van een wedstrijdshirt en broekje te kunnen voorzien. De hoogte van de jaarlijkse bijdrage van leden, is afgestemd op het wedstrijdtenue. Kosten van trainingspakken zijn daar niet in meegenomen.

Dit najaar is er weer een ALV. Daar lichten we als bestuur eea graag nogmaals toe en staan we open voor suggesties over hoe het nog beter kan.
 

Bestuur Alliance ‘22

 

Ziptop Alliance