In Memoriam: Gerard den Boer

im gerard den boer1Vorige week woensdag is Gerard den Boer overleden op een veel te jonge leeftijd. Gerard was lang bij Alliance 22 betrokken: als voetbalvader van drie zonen en jarenlang speler van beide veteranenteams.

Gerard heeft heel wat uren op de Zeedistelweg doorgebracht om alle voetbalavonturen van zijn zonen een beetje te kunnen volgen. Gijs, Dirk en Robbie hebben zo’n beetje hun hele jeugd gespeeld voor de groenzwarten en waren dus iedere zaterdag overal actief. Zoals een vader betaamt was er tijdens en ook na afloop wel eens een suggestie hoe het beter kon, maar was hij vooral trots.  

 

Verder behoorde Gerard tot 1 van de zogenaamde PSV families bij de club. Ik ken er drie, de Sieraadjes, de Beekelaars en dus de Den Boers. Wat niet meevalt bij een club vol Ajax aanhang. Maar dat maakte Gerard niet uit, sterker hij liet geen gelegenheid onbenut om de discussie hierover aan te gaan. 

 

Zelf trok Gerard de voetbalschoenen ook weer aan en speelde eerst in de zondag-veteranen. Als spits of vleugelaanvaller met een niet aflatende inzet en vooral heel veel snelheid maakt hij het verschil voor de ploeg met vele doelpunten. Op ieder niveau maar zeker bij de veteranen is snelheid schaars en het succes kwam dan ook snel: het kampioenschap in het seizoen 2010-2011. Schitterend geboekstaafd in de op waarheid gebaseerde schrijfsels van Veterarie (nog steeds op deze site te vinden).

 

Na dit succes kon een transfer niet uitblijven naar de vermaarde zaterdag-veteranen. Na een proefwedstrijd (“het ging allemaal wel wat sneller”, gaf Gerard na de wedstrijd aan) werd hij toegelaten tot dit keurkorps. Door de ziekte ging zijn snelheid daar langzaam maar zeker wat achteruit en het eens zo sterke sportlijf werd fragieler. Scoren lukt nog wel en ook als keeper enkele fraaie reddingen uit bovenhoeken spreken nog tot de verbeelding. Op wilskracht, betrokkenheid  en enthousiasme bleef hij bij het team en heeft nog twee jaar invalbeurten gespeeld op de backpositie waar hij ooit als pupil zijn voetbalcarrière begon. Vlak voor het Coronatijdperk nam hij afscheid van het team omdat het niet langer ging zoals hij wilde.

 

Gerard was een fijn, enthousiast warm lid van de Alliancefamilie en we zullen hem missen. We leven mee met Bernie, Gijs, Dirk en Robbie en verdere familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte met het verlies.

 

De uitvaart vindt 11 mei plaats van 14.00 tot 15.15 in Hofkerk. Linnaeushof 94 in Amterdam.. Mocht je een kaartje willen sturen, dan kan dat. De familie stelt dat op prijs. Het correspondentieadres is: Galjootstraat 142, 1086 VE Amsterdam.

 

Willem de Vreeze