Oekraïense jeugdvoetballers bij Alliance

Sinds twee weken voetballen een aantal Oekraïense kinderen mee met jeugdteams van Alliance. Het gaat om jongens en meisjes die de oorlog in hun land zijn ontvlucht en door gastgezinnen uit de buurt worden opgevangen.

Sporten met leeftijdsgenoten is voor de kinderen een mooie manier om te ontspannen, gedachten te verzetten en nieuwe vrienden te maken. Alliance wil ze die gelegenheid natuurlijk graag bieden.

 

De kinderen die nu met Alliance jeugdteams mee trainen, zijn via hun gastouder of via-via met de club/teams in contact gekomen. Het idee is dat ze ook wedstrijden gaan spelen. De KNVB werkt daaraan mee. Mocht jij of jouw team ook benaderd worden door gastouders of vluchtelingen zelf, laat het dan even weten aan de coördinator van je leeftijdsgroep en aan Ard Dinkelberg. Als het nodig is kunnen we vanuit de club voor ondersteuning van trainingen en evt ook voor voetbalkleding en -schoenen zorgen.

Alliance heeft in de afgelopen weken ook contact gehad met de gemeente en de organisaties die helpen bij de centrale opvang van Oekraïners in Haarlem. Zodra de vluchtelingen daar goed zijn geland, gaan we samen met hen kijken wat we voor deze groep kunnen betekenen, zoals we dat vorig jaar ook deden voor de Afghaanse evacuees.