Judoka’s op de grasmat

 Sinds de winterstop kun je op het voetbalveld van Sv Alliance ‘22 blauwe en witte judopakken spotten. Jeugdgroepen van Kenamju hebben hun tatami ingeruild voor onze grasmat, omdat ze vanwege corona niet in de zaal mogen trainen. Het contact tussen de sportclubs resulteert niet alleen in een korte termijn oplossing voor de judoka’s. Alliance en Kenamju zijn van plan om de samenwerking ook na Corona voort te zetten.

 

Kenamju grasmat

 

Op maandag, woensdag en vrijdag trainen zowel de jongste wedstrijdgroepen (A en B-pupillen) als de -15 en -18 judoka’s van Topsport Kenamju bij Alliance. Het idee om naar het voetbalveld uit te wijken kwam tot stand via Floris Keasberry, die jeugdgroepen coacht bij Alliance én bij Kenamju. “Het is erg fijn dat we de judolessen en conditietrainingen hier voort kunnen zetten”. Judoleraar Martin Overbosch voegt daar aan toe: “We kunnen met onze trainingen goed uit de voeten op het kunstgras. Ook al kijken we, na ruim vier maanden op het veld, enorm uit naar het moment waarop we de zaal weer in mogen”. Met de versoepelingen die vorige week zijn aangekondigd, lijkt daar vanaf 19 mei zicht op te komen.

Als club vinden we het, juist in deze tijd, belangrijk dat iedereen sportief bezig kan blijven. Vooral de ‘binnensporten’ hebben het nu lastig, daarom stelt Alliance ruimte beschikbaar aan Kenamju, maar traint ook turnvereniging Bato wekelijks op onze velden en was eerder in het seizoen ook een gymclub uit Overveen te gast.

Ondertussen werken Alliance en Kenamju aan plannen om de samenwerking ook na de coronaperiode voort te zetten. Daarbij denken we aan het organiseren van clinics (voor judoka’s op het voetbalveld en voetballers in de dojo) en het uitwisselen van kennis en ervaring. Zo kan het jeugdvoetbal leren van judotechnieken (Multi Skills) voor het ontwikkelen van fysiek, motoriek en duelkracht. Het idee is dat de eerste gezamenlijke acties voor de zomerstop plaatsvinden. De wijze waarop dit vorm krijgt wordt op dit moment uitgewerkt.