Corona Update: Jong senioren mogen het veld weer op

coronatraining

 

Dinsdagavond 23 februari heeft het kabinet de avondklok verlengd tot 15 maart, daartegenover staan enkele versoepelingen. Voor het voetbal betekent dit dat de oudere jeugd en jong senioren tot en met 26 jaar, vanaf 3 maart weer in teamverband mogen sporten. In dit bericht lees je meer over het hervatten van de trainingen én over een vrolijk ‘gebaar’ dat we als bedankje in petto hebben voor de seniorenteams die een lastig seizoen doormaken.

 

Hervatten trainingen

We willen de 019 en seniorenteams nu natuurlijk snel in staat stellen om weer te starten met hun trainingen (met de spelers t/m 26 jaar). Dat vergt enige improvisatie omdat er, in verband met de avondklok, voorlopig nog niet na 20.30 uur getraind kan worden. Om te beginnen krijgen alle teams de ruimte om één keer te trainen op doordeweekse dagen. Daarnaast wordt nog bezien hoe de veldruimte op zondag kan worden ingezet. Uiterlijk a.s. zaterdag 27 februari wordt het nieuwe trainingsschema gedeeld, dat op woensdag 3 maart in gaat. Helaas moeten de senioren die ouder zijn dan 26 jaar, net als de veteranen en de trimvoetballers/sters, nog even geduld oefenen.

Afgezien van de verruiming voor de oudere jeugd en jonge senioren, blijven alle coronaregels van kracht. Spelers met klachten blijven thuis. Buiten het veld houden we 1,5 meter afstand en na afloop van trainingen gaat iedereen meteen naar huis. Verder blijven kleedkamers en kantine gesloten en moeten ouders en ander publiek buiten het complex blijven.

Inmiddels is duidelijk dat de reguliere competitie dit seizoen niet meer kan worden hervat. Als alternatief werkt de KNVB aan het opzetten van kleinschalige regionale competities (Regio Cup). Komende weken zal duidelijk worden of de organisatie van deze Regio Cup een haalbare kaart is.

 

Tegoed voor seniorenteams

Het is fijn dat de oudere jeugd en jong senioren weer het veld op mogen, na vier maanden (!) noodgedwongen ‘coronarust’. We beseffen goed hoe zuur het is dat het voetbal al zo lang stil ligt voor de senioren en de 18+ jeugd. Bij wijze van ‘gebaar’ bieden we alle seniorenteams een tegoed aan van EUR 250,- dat in de kantine kan worden besteed, zodra we weer open mogen. Daarmee willen we de teams op een vrolijke manier bedanken voor hun blijvende betrokkenheid en trouw aan SV Alliance ’22. We kiezen er bewust voor om deze ‘tegemoetkoming’ toe te kennen aan de teams en niet aan individuele leden, omdat de teams straks dan ook samen het moment kunnen vieren waarop  er weer zonder beperkingen gevoetbald kan worden. De Haarlemse voetbalverenigingen zijn eensgezind in de waardering voor de leden die hun club trouw blijven in deze lastige coronaperiode. We trekken daarbij samen op; ook de andere voetbalverenigingen stellen voor hun teams een zelfde tegoed beschikbaar.

Het is nog niet duidelijk wanneer we de kantine weer normaal kunnen openen. We kijken met z’n allen uit naar dat moment. Tot die tijd wordt ons geduld nog op de proef gesteld. Ondertussen kunnen we ons vast houden aan de gedachte … wat in het vat zit, verzuurt niet.