In memoriam: Bas van Os

Op nieuwjaarsdag kregen we het treurige bericht dat Bas van Os is overleden. In 2015 startte hij als jeugdtrainer bij SV Alliance ’22. Daarvoor heeft hij ook andere verenigingen in de regio getraind. Het klikte meteen tussen hem en Alliance. Bas was niet alleen basvanoseen bevlogen en betrokken trainer, die als coach met hart en ziel voor zijn team ging. Hij was ook een warm en lief mens. Een echte teamspeler; meelevend en behulpzaam.

Als trainer/coach van verschillende O16 en O17 selectieteams, nam Bas de technische en tactische opleiding van de jeugd heel serieus, tegelijk wilde hij ook zijn eigen enthousiasme en voetbalplezier doorgeven aan de spelers. Dat deed hij met succes. Bas heeft met een aantal teams mooie kampioenschappen gevierd. Afgezien van zijn verdienste als trainer, hielp Bas de afgelopen jaren ook bij de productie van de Goalgetter en heeft hij het clubblad van een nieuwe, frisse vormgeving voorzien.

Bas benadrukte vaak dat hij zich helemaal thuis voelde bij het gemoedelijke, familiaire karakter van SV Alliance ‘22. Desondanks was hij in de loop van het seizoen 2018/19 genoodzaakt om een stap terug te doen als hoofdtrainer van de JO17-1. Aan het eind van dat seizoen heeft hij zijn trainerschap helemaal beëindigd. Hij tobde op dat moment al met fysieke klachten, waarvan de akelige oorzaak zich die zomer openbaarde als een vorm van lymfe kanker (Non-Hodgkin Lymfoom).

Nadat de ziekte werd vastgesteld, bleef Bas nog regelmatig wedstrijden bezoeken. Hij vond het fijn om de verrichtingen van de spelers uit zijn oude teams te volgen en contact met mensen op de club te houden. Ondanks de aanhoudende klachten bleef Bas graag positief. In het najaar is hij nog aan een nieuw klinische trial van het AVL begonnen, dat heeft hem helaas niet mogen helpen. In de loop van december is zijn conditie snel achteruit gegaan. Het is fijn om te weten dat Bas de kerst nog thuis met zijn familie heeft door kunnen brengen. Bas is nieuwjaarsochtend overleden.

We leven mee met Carla, Arjan, Martin, verdere familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte met het verlies.

Namens SV Alliance ‘22
Robert Graat

De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Mocht je een kaartje willen sturen, dan kan dat. De familie stelt dat op prijs. Neem in dat geval contact op met mij of met Tony Waasdorp. Wij helpen je graag aan het contact- of emailadres van de familie.