Corona-update 9: versoepeling jeugdvoetbal; veldwachters blijven nodig!

Vanaf 1 juni mag de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder afstandsbeperking voetballen. Ook trainingspartijtjes zijn weer toegestaan. Trainers moeten wel 1,5 meter afstand blijven houden. De versoepeling geldt alleen bij het trainen, daarna worden kinderen weer geacht de regels omtrent ‘social distancing’ in acht te nemen.

coronatraining2 4kant

 

Veldwachters

Overige coronamaatregelen zijn nog van kracht. Blijf dus thuis met klachten, was je handen voor en na trainingen en hoest in je elleboog. Verder zijn kleedkamers gesloten en hebben ouders nog steeds geen toegang tot het complex. Om hier op toe te zien, blijft de inzet van veldwachters onverminderd nodig. Het schema van de veldwachtersdiensten voor de periode t/m 14 juni tref je op de site in de update van 24 mei. Let op, de openstaande veldwachtersdiensten zijn aan teams toebedeeld. Dus check wanneer jouw team of het team van je zoon/dochter nog een veldwachtersdienst heeft.


Voetbalkampen

Vanaf 1 juli mogen ook de sportkantines weer open, als de verspreiding van het coronavirus de komende weken niet toeneemt. Dat is goed nieuws voor de zomerkampen, die ook van de kantine gebruik maken. Met organisator ProCamp is afgesproken dat de voorbereiding van de voetbalkampen doorgaat, in het vertrouwen dat in de laatste week van juni positief over het heropenen van de sportkantines wordt besloten. De voetbalkampen staan gepland in de eerste en de laatste week van de zomervakantie; van 6 t/m 9 juli en van 10 t/m 14 augustus. https://www.procamp.nl/voetbaldagen-haarlem.html


Namens het bestuur,

Robert Graat

coronatraining2 4kant