Corona-update 2: Velden op slot, boetes bij overtreding

 

logo alliance

De gemeente heeft een noodverordening uitgevaardigd waarmee het gebruik van sportvelden is verboden. Ook in kleine groepjes, op 1,5 meter van elkaar kan er niet meer gevoetbald worden. Het is belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt om verspreiding van het corona virus te voorkomen. De gemeente gaat het verbod handhaven en zonodig boetes uitdelen.

Ook bij Alliance zijn er groepen en groepjes (incl ouders met kinderen !) die ondanks het verbod toch over het hek klimmen om op het veld een balletje te trappen en te chillen. Soms met tientallen tegelijk. Dit is natuurlijk precies niet de bedoeling.

De beslissing om ons sportcomplex te sluiten, is onderdeel van de reeks maatregelen die overheden hebben genomen om verspreiding van het corona virus op plaatsen waar (veel) mensen elkaar ontmoeten tegen te gaan. Nu mensen gebruik blijven maken van sportvelden, worden extra waarschuwingsborden opgehangen én gaat de gemeente het verbod actief handhaven. Daarbij kunnen forse boetes worden gegeven.

De behoefte om naar buiten te gaan en te sporten is begrijpelijk. We moeten met z’n allen een vorm vinden om dat niet in groepen te doen waar overdracht van het virus plaats kan vinden. Neem verantwoordelijkheid. Zorg dat kinderen hier ook van doordrongen zijn. Leef de Corona maatregelen na. Jouw gedrag bepaalt of iemand anders besmet wordt.

De noodverordening is te lezen op www.vrk.nl Zie ook www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl/coronavirus voor antwoorden op vragen over het coronavirus.

Robert Graat, namens het bestuur