Update 1: Corona maatregelen bij Sv. Alliance ’22

 

logo alliance

Vorige week zijn alle trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten bij Alliance opgeschort. Aanvankelijk gold dit tot en met 31 maart. Inmiddels zijn de landelijke coronamaatregelen verder aangescherpt, om de virusuitbraak in te perken en te vertragen. Alle sportverenigingen zijn tot 6 april ‘gesloten’, net als een groot aantal andere plekken waar mensen samenkomen (scholen, horeca, theaters, sporthallen, fitnesscentra, etc). Op basis van de recente berichtgeving lijkt het einde van de virusuitbraak nog niet in zicht. We moeten er wellicht rekening mee houden dat er een langere periode niet gevoetbald kan worden.

Op dit moment betekent dit dat er geen wedstrijden, trainingen en andere activiteiten plaatsvinden op ons complex. Ook de voetbalschool Master Voetbal Plan en GOALS! huiswerkbegeleiding hebben hun activiteiten bij Alliance voorlopig gestopt. Zolang er geen voetbalprogramma is, blijft de kantine gesloten. Daarmee komen ook de kantinediensten en bestuursdiensten tot nader order te vervallen.

Normaal gesproken zijn de velden van Alliance buiten de trainingstijden openbaar toegankelijk. Ook daar komt helaas tijdelijk een eind aan. De burgemeester heeft alle gemeentelijke sportaccommodaties gesloten en dat geldt ook voor onze voetbalvelden. Om dit duidelijk te maken blijft niet alleen het hek op slot, maar heeft de gemeente ook het ‘gat’ naast de ingang dicht gemaakt. De gemeente zegt daar over: “Wij vragen iedereen, jong en oud, het gezonde verstand te gebruiken en het sporten in groepen niet op te zoeken gedurende deze periode”.

Al deze maatregelen zijn ingrijpend. Juist nu de scholen gesloten zijn en het weer opknapt, wil je naar buiten voor een voetbaltraining of gewoon om een balletje te trappen met vrienden. Helaas zit dat er voorlopig dus niet in. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop en we hopen op jullie begrip in deze aparte tijden.

We houden de berichtgeving over het coronavirus nauwlettend in de gaten. Als overheden, RIVM of KNVB met nieuwe maatregelen komen, nemen we die uiteraard over. Ondertussen proberen we, voor zover dat nu kan, ook vooruit te kijken en opties na te gaan om het seizoen alsnog tot een goed einde te brengen.

Tot slot: Zie ook www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl/coronavirus voor antwoorden op vragen over het coronavirus.

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen, in deze ongewisse tijd.

Robert Graat, namens het bestuur


NB: Voor informatie over het programma van de Voetbalschool Master Voetbal Plan of GOALS! huiswerkbegeleiding kun je contact opnemen met: Wasi Malik van Master Voetbal Plan (06 – 28565592) of Jeroen van Gaart van GOALS! (06 – 57575701)