Goud voor Gezonde Kantine Alliance ‘22

Op 25 september ontvingen Leonie Koster en Remon Cliteur namens sv Alliance’22 het gouden certificaat voor de gezonde kantine, uit handen van sportwethouder Merijn Snoek. De uitreiking vond plaats tijdens de conferentie over het Haarlemse Sportakkoord die donderdag bij onze club plaatsvond. Sv Alliance ‘22 is de eerste voetbalvereniging met een gouden kantine, in de Haarlemse regio.

Goud voor Gezonde Kantine Alliance 22

Vanaf het seizoen 2017/18 is bij Alliance ’22 stap voor stap gewerkt aan het aanpassen van het kantineassortiment. Met fruit, bruine broodjes, (fruit)water, popcorn, ontbijtkoek e.d. hebben we inmiddels lekkere en gezondere alternatieven voor de gebruikelijke frisdrank, snoep en snacks. Vorig jaar kreeg Alliance ‘22 hiervoor al het zilveren certificaat en nu voldoen we ook aan de richtlijnen die het Voedingscentrum verbindt aan de gouden status als gezonde sportkantine. Met deze waardering ‘op zak’ blijft het kantineteam werken aan het verversen en promoten van het lekkere en gezondere assortiment. In het najaar worden in de kantine aanpassingen gedaan aan de ruimte achter de bar. Dat maakt het ook mogelijk om de gezonde producten nog prominenter te presenteren.

 

Tijdens het Sportakkoord-congres, waar het gouden certificaat werd uitgereikt, waren ruim 80 sportverenigingen en organisaties uit de wereld van welzijn, zorg en onderwijs aanwezig. Daar stond ons kantineteam (Leonie en Remon) mooi in spot-ligts, samen met de partners van JOGG en Team:Fit (Leonie en Debby) die ons van advies hebben voorzien bij het introduceren van de gezonde kantine. Het congres was ook een goede gelegenheid om de ervaring die sv Alliance ‘22 heeft opgedaan te delen met de andere aanwezige sportverenigingen. Verenigingen die ook aan een gezonde kantine willen weken, helpen we graag met praktisch tips en tricks, als ze dat op prijsstellen.
 

Meer informatie over het beleid van Alliance en de richtlijnen van de gezonde kantine vind je HIER elders op de site (PDF).