Martin van Leuven nieuwe hoofdtrainer Alliance '22

Het bestuur van Alliance’22 heeft dinsdagvanavond bekend gemaakt wie de opvolger is van de vertrekkende hoofdtrainer Gidon Reinders Folmer. Volgend seizoen staat Martin van Leuven aan het roer bij de Haarlemse vereniging. Van Leuven heeft een contract voor één seizoen getekend.

 Martin van Leuven nieuwe hoofdtrainer Alliance '22

De 56-jarige Martin van Leuven is als trainer nieuw in de regio. Hij trainde eerder clubs als BOL, Woudia en De Blokkers, allen uit een noordelijkere regio en was als laatst werkzaam in Amerika bij Memphis FC. Hij had daar een adviserende rol om jeugdspelers door te laten stromen naar de selectieteams. Nu maakt hij dus de stap naar de regio Haarlem. “Terug op het oude nest. Ik heb hier, denk ik, vijftien jaar gewoond.” Hij zette lang geleden zijn eerste stappen op het veld van DCO en kwam later ook nog uit voor EDO.
Het traject dat volgde na zijn sollicitatie verliep spoedig. “We waren er na twee dagen overleg wel over uit. Het was allemaal snel gebeurd.” Van Leuven is te spreken over de vibe die binnen de club hangt. “Het is een enthousiaste en familiaire club, waarin een ongedwongen sfeer hangt. Een club die binding heeft met de directe omgeving. Zulke zaken spraken mij aan,” legt hij uit. “Ik heb gekeken wat voor club is het, in welke klasse het speelt en wat voor mogelijkheden het zijn.”

“Ik wil van Alliance ’22 een nog stabielere derdeklasser maken. Het voetbal te verbeteren en de groep wat meer vastigheden te geven. Vooral teamtactisch iets meer te brengen en het inbrengen van eigen jeugd, want dat is een belangrijk punt bij deze vereniging,” vertelt hij tot slot.

De voorzitter, Ben Steeman, is het daar roerend mee eens. “We hebben met Martin iemand met ervaring binnengehaald en daar waren we echt naar op zoek.” Steeman hoorde vanuit de selectie de wens om wellicht aanvallender te gaan voetballen en hij verwacht dat Van Leuven daar samen met de groep een keuze over gaat maken. “We hebben binnen de club een aantal jeugdtrainers die de ambitie hebben om door te stromen naar het hoofdtrainerschap van Alliance ’22 en we hebben Martin gevraagd ons daarin ook te helpen.”

Bron/Foto: Voetbal in Haarlem