Sponsor Alliance met je lege petflesjes!

Sinds 16 oktober doet Alliance mee aan de pilot Schoon Belonen voor twee maanden. Met deze pilot zamelen we zoveel mogelijk petflesjes in. Voor elke volle zak met petflesjes ontvangen we €5,50. De opbrengsten gebruiken we voor de jeugd van Alliance Hier hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat kun jij doen?
Gooi je lege petflesjes in de daarvoor bestemde containers op ons terrein. Er staan aparte containers die je makkelijk kunt herkennen aan het oranje deksel en speciale stickers. Het is belangrijk dat je alleen maar petflesjes in de containers gooit. Wil je nog meer petflesjes inzamelen? Vraag of vrienden en familie petflesjes apart willen houden voor jou.

Waarom meedoen?
Door onze deelname aan de pilot verminderen we de hoeveelheid zwerfafval in de omgeving en scheiden we waardevolle grondstoffen. Van petflesjes kunnen we weer mooie nieuwe producten maken en sparen we tegelijkertijd voor ballen en andere materialen voor de jeugd. Zo helpen we het milieu én Alliance!
Voor vragen kun je terecht bij Rob Kroonstuiver.

Voor meer informatie kun je kijken op https://haarlem.supportervanschoon.nl/

Over Schoon Belonen
In een schone wijk, op schone sportvelden en schone wijken voelt iedereen zich prettiger. Daarom houden we ze graag schoon en zwerfafvalvrij. Want zwerfafval hoort niet op de grond, maar in de prullenbak. Daarnaast zijn petflesjes waardevolle grondstoffen die nu vaak nog bij het restafval belanden. Met de pilot Schoon Belonen kunnen maatschappelijke organisaties daarom bijdragen aan het gescheiden inleveren van flesjes en blikjes. Hiervoor ontvangen zij een beloning die de organisaties naar eigen inzicht mogen besteden. In totaal doen er meer dan 80 gemeenten mee aan Schoon Belonen.